New York Café Budapest

Cristina Frangopol

 

Cel mai elegant loc in care ai putea visa sa iti savurezi cafeaua este fără îndoială legendara New York Café Budapest; fondata în 1894, cea mai frumoasa cafenea din lume a fost dintotdeauna un loc de inspirație pentru artiști, scriitori și ziariști, frecventat de nobili și oameni obișnuiți. Frumusețea si maiestuozitatea clădirii renascentiste care o găzduiește, Palatul New York, interiorul impresionant, restaurat în detaliu te lasă uimit o vreme, și iti dezlipești greu ochii din tavan.

 

 

Pentru un prânz regal, descins din bucătăria imperiala austro-ungara, se servesc foie gras, goulash de vita, snitel vienez, sau clasicele deserturi cum  Dobos, tort Sacher sau prăjitura Eszterházy. Dar preparatele moderne strălucesc la fel de frumos, și sunt adevărate exemple de măiestrie gastronomica.
Aici cafeaua are praf de de aur adevărat, și se savurează cu muzica live  în surdina, iar selecția de prăjituri este divina.

Dacă vizita la New York Café e prima, merita sa va răsfățați cu deserturile ornate cu foiță de aur, sau sa alegeți o specialitate de cafea decorată cu praf de aur de 24 de carate, dar sunt doar pentru efectul vizual și un touch prețios de regalitate.

Pe tot parcursul zilei, muzica discreta la pian, sau melodiile tradiționale ori clasice, interpretate de band-ul cafenelei, te transpun în vremuri în care eleganta și opulenta defineau timpul la cafenea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent Articolul urmator