Aradul e pe harta gastronomiei din România

Cristina Frangopol

Știți restaurantele alea prietenoase, în care te simți cu adevarat bine primit, cu mâncare foarte buna, de fiecare data, în care vrei sa mergi după o zi lunga, sau când ai chef de ceva bun de tot, o adevarata mâncare de confort? Ei, desi e un oraș în care ai fi surprins (și noi, de aici, ne miram cum a dat norocul asta peste noi), Aradul are cel mai bun restaurant asiatic din vestul tării – autentic și nepretențios, cu mâncare delicioasa, și pregătită cu o atenție pe care efectiv o vezi și o simți în farfurie (și nu trebuie sa fii evaluator Michelin pentru asta).

                                Nu va mai tin în suspansul asta – restaurantul este Nissara’s Restaurant, unde Chef Nissara, Bow și Natty gătesc cu tot sufletul, în fiecare zi – majoritatea preparatelor din meniu sunt asiatice, pentru ca fetele sunt originare din Thailanda, dar, pentru ca surprizele nu vor sa se oprească, în fiecare zi se servesc și dish-uri tipic italiene; am mâncat aici cele mai bune paste cu ragu de iepure, și nu îmi amintesc sa fi văzut acest ragu în vreun meniu în România pana atunci; nici după.

Singura mea problema e ca mi-aș comanda cam tot ce e în meniu, în fiecare zi; prostul obicei al Nissarei, e ca pe langa preparatele constante din meniu (sushi perfect e de neratat, și disponibil tot timpul – altfel cred ca ar fi un protest în fata restaurantului), variază în fiecare zi preparatele; și atunci plec cu pachet în fiecare zi, ce sa fac? „e pentru prânzul de a doua zi” – notati scuza asta, o sa fie de folos când treceti pe acolo și  ati comandat jumatate de meniu. Juli, cel mai simpatic amfitrion, care va povestește cu încântare ce au gătit astăzi fetele special, va face experiență voastră la Nissara’s foarte vesela; și nu va lasă niciodată cu un pahar gol pe masa.

 

 

 

 

Dacă locuiti în Arad – mâine știți unde mâncați; dacă sunteți din afara metropolei, pentru o masa la Nissara’s merita sa va faceți un drum, pentru ca pe harta gastronomica a României, ceva strălucește foarte tare în Arad.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent Articolul urmator