Un an în 46 de rețete personale, pe blogul Adi Hădean

Cristina Frangopol

Nu știu cum a trecut un an, al cărui sfârșit nu se vedea deloc, în februarie 2022, parcă nu urma să vină vreodată… și totuși, a trecut ca o rețetă mai complicată, la care te concentrezi, gătești elementele unul câte unul, și nu îți vine nici ție să crezi ce frumos ți-a ieșit.  Sau… cam ca pe roller coaster – după ce îți vâjâie capul, și nici nu respiri de emoții în vârtej, ca să fii apoi dezamăgit că s-a terminat mai repede decât ai putut să te dezmeticești.

Am avut bucuria să imaginez o rețetă pe săptămână, și o împărtășesc cu publicul consacrat și pretențios al lui Adi Hădean, care a publicat cu generozitate pe blogul lui, tot ce mi-a trecut prin cap. Am gătit și scris fiecare preparat cu multă emoție, mai ales când m-am întors la gusturi din copilărie, sau am transpus aromele noastre dragi în torturi de sărbătoare – au fost și cele mai iubite rețete pe care le-am publicat.

Au fost și drame, cum sa nu fie?  (am gătit de două ori o rețetă, pentru că am mâncat-o, ca să realizez 10 minute mai târziu că poze n-am – fotografiasem toată ziua fără card în aparat… sau am copt de două ori o pâine, fiind sigură că poate crește și mai frumos, și maiaua se poate îmblânzi mai bine), dar totul e bine când se termină cu bine.

46 de rețete mai târziu, mă uit uimită și nostalgică la fiecare dintre ele, și sunt fericită că am primit o oportunitate fantastică, să mă exprim, să creez, să cunosc oameni minunați și pasionați, cu care am povestit ore în șir despre condimente, plating, lumini și nimicuri, și am dezbătut subiecte vitale (ce am vrea noi să scriem, și ce așteptări are publicul gastronom,  dar și de câte ori e oportun să gătești o mămăligă, branduri de unt și cum se usucă rozmarinul).

Felicitări pentru creativitate, și tot ce am învățat de la voi, Larisa, Ioana, Ionela – sunteți inspirație!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent Articolul urmator