St. Andrea – cel mai frumos business lunch din Budapesta

Cristina Frangopol

Aparținând unei crame boutique din zona Eger, chiar printre preferatele mele dintre producătorii din Ungaria – St. Andrea, restaurantul St. Andrea nu putea decât să păstreze amprenta cramei în decorul și caracterul restaurantului din Budapesta. Superba clădire care îl adăpostește, vis a vis de frumoasa gară West End Station Eiffel, promite deja o experiență particulară. Interiorul elegant, luminat foarte discret, sticlele de vin, tavanul decorat cu lemn, barul central și mesele aranjate atent te introduc în lumea creată special pentru o experiență gastronomică în care mâncarea a fost creată în jurul vinurilor cramei.

Meniul de prânz a oferit trei feluri, pe care le-am ales dintr-o listă suficient de generoasă încât să mă gândesc puțin la priorități, pentru că le-aș fi încercat pe toate. Totuși, am ales pentru aperitiv măduvă pe pâine prăjită, cu măr și căpșuni albe, și un tartar de vită. Citind felurile principale, m-am plimbat printr-o generoasă ofertă de proteine, acoperind cam tot ce și-ar putea cineva dori la un prânz (vită, porc, mangaliță, pește), și am ales file de pește roșu în sos Tom Kha, și puiul cu crustă de semințe de cânepă. Mi-a fost ușor cu desertul – fiind două, le-am testat pe amândouă, și am încoronat preferatul – o viziune surprinzătoare a unei pavlova (dar varianta cu brânză de capră și căpșuni a fost un final la fel de fericit).

Oricât mi-a plăcut mâncarea, atmosfera lejeră și service-ul cald și apropiat au fost de departe vedetele experienței – am primit recomandări și asocieri de vinuri ale cramei pentru preparatele pe care le-am ales, și un aperitivo cu gin la început, să înceapă weekendul frumos. Un amuse bouche simpatic pentru mine a fost korozzott , pe care bunicile noastre îl pregăteau mai tot timpul.

Am înțeles de ce a fost desemnat cel mai bun business lunch anul trecut, și am aprobat în gând, încântată că nu l-am ratat. Mă gândeam chiar că e un loc perfect pentru un prânz de afaceri – cred ca s-au încheiat doar tranzacții despre care partenerii au plecat încântați.

Mulțumesc pentru prânz, St. Andrea!

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent