Italian

 • Coasta Amalfitană e celebră, pe lângă frumusețea ei inegalabilă, și pentru lămâile speciale, mari, aromate, pe care italienii le folosesc mândri într-o mulțime de preparate dulci sau sărate. M-au inspirat și pe mine să le folosesc într-un fel simplu și aromat – pasta al limone e deja o rețetă celebră. Am oferit însă pastelor cremozitate și o notă particulară printr-o delicată brânză proaspătă de capră și note de cimbru. Perfecte în orice seară, vor deveni repede printre variantele de cină preferate de toți din casă.

  Citeste mai mult
 • Știți mâncărurile alea care efectiv nu se pot găti într-o cantitate doar atât de mică pentru o singură masă? Și de care a doua zi ne bucurăm atât de mult, că încă mai este ceva bun de gustare. Unele preparate stau foarte bine peste noapte, unele au chiar gustul potențat, pentru că aromele au avut timp suficient să infuzeze. Vă las astăzi o rețetă care poate fi savurată a doua zi, și va fi la fel de savuroasă – adio covrigi la prânz pentru că nu am avut timp și energie să gătim ceva delicious de luat la pachet. O…

  Citeste mai mult
 • Cât iubesc sa merg în piață… energia, verdele și prospețimea, frumusețea pură și simplă a produselor de pe fiecare masă mă inspiră în fiecare dimineață petrecută acolo; îmi place să știu de unde sunt micii producători, ce cultivă, și în ce anotimp, îi cunosc deja pe cei din piața mea preferată. Mă întorc acasă cu legume proaspete, verdețuri abia culese, si cele mai bune fructe, și abia aștept să pregătesc ceva delicios din ce am găsit de sezon în ziua aia. Nu ne-am dezmorțit după iarnă, dar tarabele sunt pline de verdețuri de primăvară, cu temperaturile astea blânde; ce motiv mai bun…

  Citeste mai mult
 • Ador să ofer mici daruri, și e cea mai mare bucurie să împachetez frumos mici dulciuri de răsfăț – pregătesc in dar, destul de des, unul dintre dulciurile preferate ale Italiei, provenind din Sicilia, și iubit în toată lumea – cannoli sicilieni. Un desert spectaculos, prin simplitatea lui, lejer, cu o cremă fină de ricotta, ascunsă în cel mai crocant și delicat înveliș, și mici surprize de ciocolată, ici colo.

  Citeste mai mult
 •   Fettuccine sunt un model de paste foarte iubit, mai ales când sunt preparate proaspete, în casă. Tipice pentru gastronomia toscană și romană, se potrivesc minunat cu ragu sau cu un sos pe bază de unt. Pentru că am primit niște minunați hribii proaspeți, cel mai bun mod în care să ii gătesc a fost natural, în paste de casă – o rețetă rapidă, chiar incluzând prepararea fettuccinelor, pentru care am folosit minunea de aparat de paste creat de Philips, de care v-am mai povestit, într-un articol despre pastele de casă.

  Citeste mai mult
 • Penne proaspete, facute cu doar câteva minute înainte, într-un sos de roșii cu busuioc, și pecorino răzuit – simplitatea pastelor italiene, care strălucesc prin prospețimea celor câteva ingrediente de care au nevoie, ca să fie un prânz complet și foarte greu de egalat în bucurie. Eu aleg paste oricând și pentru ca sunt o mâncare de adevărat și familiar confort, și pentru ca se gătesc atât de repede, chiar dacă pregătești și pastele.

  Citeste mai mult
1 2