Vegetarian

  •   Unul dintre cele mai frumoase ritualuri gastronomice ale Marii Britanii, cu un aer de regalitate, si incontestabilă eleganță este servirea ceaiului de după-amiază, o experiență minunată, pentru care, cam două ore, timpul curge lin, și ne transpune parcă într-o altă epocă.Deși un obicei inițiat în societatea înaltă a secolului 19, această masa e cât se poate de modernă și apreciată în zilele noastre, cu feluri servite în cadrul ei adaptate și ele bucătăriei contemporane. Pe parcursul a două ore, sunt servite trei feluri de mâncare – începem cu sandwichuri delicate, miniaturale, cu diferite umpluturi intersante și diverse. Continuăm cu…

    Citeste mai mult
  • Gata! Primăvara e aici, în sfârșit! Și suntem răsfățați și cu vreme frumoasă, și cu ingrediente proaspete în piețe. Fructele, legumele și frunzele nu au egal în savoare, așa că eu le folosesc cât mai aproape de starea lor naturală, oricât de des pot, și mă bucur de prospețimea lor în fiecare zi.Cea mai apreciata mâncare de când arată e mai cald e, desigur, o salată, pentru că are posibilități infinite, și poate fi deopotrivă un prânz lejer sau o cină delicioasă, specială – depinde doar de ingredientele pe care le alegem. Salatele mele ascund mereu și fructe, și întotdeauna plante…

    Citeste mai mult
  • Știți mâncărurile alea care efectiv nu se pot găti într-o cantitate doar atât de mică pentru o singură masă? Și de care a doua zi ne bucurăm atât de mult, că încă mai este ceva bun de gustare. Unele preparate stau foarte bine peste noapte, unele au chiar gustul potențat, pentru că aromele au avut timp suficient să infuzeze. Vă las astăzi o rețetă care poate fi savurată a doua zi, și va fi la fel de savuroasă – adio covrigi la prânz pentru că nu am avut timp și energie să gătim ceva delicious de luat la pachet. O…

    Citeste mai mult
  • VEGAN THAI PEANUT BUTTER NOODLES este mâncarea de confort iubită de toată lumea, care colorează orice seară din timpul săptămânii. Și e gata în 10 minute. Tăițeii vă promit arome de cocos și unt de arahide, cremozitate și crocant, picant – dulce – sărat și acrișor, ca toată mâncarea tailandeză.

    Citeste mai mult
  • Din când în când, nostalgia gusturilor simple, de la țară, din copilărie, îmi amintește de mâncarea bunicii, și mă trezesc visând la o mămăligă bună, brânză veche din butoi, o sticlă de bullion răcoritor sterpelită din cămară. Le-am adunat pe toate într-o gustare tradițională, dar ușor actualizată, numai bună de împărțit cu prietenii mei, și ronțăit la povești, lângă o bere rece, în seri de vară. Am pregătit niște minunate batoane crocante și de mămăligă, cu telemea maturată și tarhon, de scufundat într-un sos de bullion cu ardei iute. Au fost cele mai bune chips, aurii și pline de brânză…

    Citeste mai mult
  • Mâncarea simplă, rustică, și absolut delicioasă mă duce cu gândul la modul în care gătea bunica mea, și care până acum nu a fost egalat de nimeni – caut puritatea și gustul ingredientelor din grădină, de primăvara devreme și până toamna târziu. Pentru o escapadă culinară in sudul provensal al Franței, și o abundență de legume din piață, am gătit o rețetă clasică de Ratatouille, în care sosul de roșii a scufundat legumele într-o baie de arome și plante aromatice.  Există atât de multe rețete și variante de ratatouille, care se poate găti și pe plită, și servi rece, la…

    Citeste mai mult
1 2 3