Vegetarian

  • Știți mâncărurile alea care efectiv nu se pot găti într-o cantitate doar atât de mică pentru o singură masă? Și de care a doua zi ne bucurăm atât de mult, că încă mai este ceva bun de gustare. Unele preparate stau foarte bine peste noapte, unele au chiar gustul potențat, pentru că aromele au avut timp suficient să infuzeze. Vă las astăzi o rețetă care poate fi savurată a doua zi, și va fi la fel de savuroasă – adio covrigi la prânz pentru că nu am avut timp și energie să gătim ceva delicious de luat la pachet. O…

    Citeste mai mult
  • VEGAN THAI PEANUT BUTTER NOODLES este mâncarea de confort iubită de toată lumea, care colorează orice seară din timpul săptămânii. Și e gata în 10 minute. Tăițeii vă promit arome de cocos și unt de arahide, cremozitate și crocant, picant – dulce – sărat și acrișor, ca toată mâncarea tailandeză.

    Citeste mai mult
  • Din când în când, nostalgia gusturilor simple, de la țară, din copilărie, îmi amintește de mâncarea bunicii, și mă trezesc visând la o mămăligă bună, brânză veche din butoi, o sticlă de bullion răcoritor sterpelită din cămară. Le-am adunat pe toate într-o gustare tradițională, dar ușor actualizată, numai bună de împărțit cu prietenii mei, și ronțăit la povești, lângă o bere rece, în seri de vară. Am pregătit niște minunate batoane crocante și de mămăligă, cu telemea maturată și tarhon, de scufundat într-un sos de bullion cu ardei iute. Au fost cele mai bune chips, aurii și pline de brânză…

    Citeste mai mult
  • Mâncarea simplă, rustică, și absolut delicioasă mă duce cu gândul la modul în care gătea bunica mea, și care până acum nu a fost egalat de nimeni – caut puritatea și gustul ingredientelor din grădină, de primăvara devreme și până toamna târziu. Pentru o escapadă culinară in sudul provensal al Franței, și o abundență de legume din piață, am gătit o rețetă clasică de Ratatouille, în care sosul de roșii a scufundat legumele într-o baie de arome și plante aromatice.  Există atât de multe rețete și variante de ratatouille, care se poate găti și pe plită, și servi rece, la…

    Citeste mai mult
  • Poate pentru că în zona unde locuiau bunicii mei toată lumea le cultiva; sau pentru că am avut o slăbiciune pentru ele mereu; dar e cert – roșiile sunt printre legumele mele preferate, dacă nu chiar pe primul loc. De când apar cele cultivate în solarii, primăvara, și până vara târziu, când soiurile de grădină le-au luat demult locul, mă bucur de gustul lor bogat și proaspăt, și cred că sunt puține zile vara în care să nu mănânc, într-o formă sau alta. Atât de versatile, roșiile înobilează toate salatele, dau aciditate proaspătă preparatelor la cuptor, sau ne oferă o…

    Citeste mai mult
  •   Fettuccine sunt un model de paste foarte iubit, mai ales când sunt preparate proaspete, în casă. Tipice pentru gastronomia toscană și romană, se potrivesc minunat cu ragu sau cu un sos pe bază de unt. Pentru că am primit niște minunați hribii proaspeți, cel mai bun mod în care să ii gătesc a fost natural, în paste de casă – o rețetă rapidă, chiar incluzând prepararea fettuccinelor, pentru care am folosit minunea de aparat de paste creat de Philips, de care v-am mai povestit, într-un articol despre pastele de casă.

    Citeste mai mult
1 2