Vegetarian
-
Poate pentru că în zona unde locuiau bunicii mei toată lumea le cultiva; sau pentru că am avut o slăbiciune pentru ele mereu; dar e cert – roșiile sunt printre legumele mele preferate, dacă nu chiar pe primul loc. De când apar cele cultivate în solarii, primăvara, și până vara târziu, când soiurile de grădină le-au luat demult locul, mă bucur de gustul lor bogat și proaspăt, și cred că sunt puține zile vara în care să nu mănânc, într-o formă sau alta. Atât de versatile, roșiile înobilează toate salatele, dau aciditate proaspătă preparatelor la cuptor, sau ne oferă o…
-
Fettuccine sunt un model de paste foarte iubit, mai ales când sunt preparate proaspete, în casă. Tipice pentru gastronomia toscană și romană, se potrivesc minunat cu ragu sau cu un sos pe bază de unt. Pentru că am primit niște minunați hribii proaspeți, cel mai bun mod în care să ii gătesc a fost natural, în paste de casă – o rețetă rapidă, chiar incluzând prepararea fettuccinelor, pentru care am folosit minunea de aparat de paste creat de Philips, de care v-am mai povestit, într-un articol despre pastele de casă.
-
Catifelată și atât de mooov, o supa crema de sfeclă cu crutoane aromate nu poate decât sa schimbe Blue Monday într-o zi veselă tare – asta dacă e Blue Monday; dacă nu, orice seara de iarna va fi mai optimista cu supa asta foarte colorata.
-
Cea mai rapida supa supa de roșii se pregătește în doar câteva minute, e delicioasa, și se servește fierbinte în seri reci de iarna, după ce ne-am întors de la joaca în zăpadă. Sunt suficiente câteva ingrediente pe care le avem toti acasă, efortul pentru a o prepara este minim, și se pastreza perfect și pentru luat la pachet a doua zi (dar asta doar dacă se întâmplă sa mai rămână).
-
Körözött e un aperitiv clasic, foarte simplu, dar foarte aromat, împrumutat din bucătăria maghiara, și prezent de zeci de ani în gustul copilăriei noastre. Mai ales primavara, însoțit de legume proaspete, și de o felie de pâine de la tara.