Brunch
-
Probabil ca nimic nu se poate compara cu o mâncare gătită pe jar, afară, și cu aroma nobilă de fum pe care gătitul pe foc o oferă preparatelor, de la carne la legume, brânzeturi și chiar deserturi deosebite. Pentru că sezonul vinetelor e în toi, și noblețea lor mă face să le aleg în orice preparat, cât pot de des, astăzi voi folosi magia focului pentru a transforma această legumă fantastică într-o mâncare de confort absolut delicioasă, perfectă pentru orice masa din zi, și potrivită pentru servit atât caldă cât și rece – vinete coapte pe jar, cu brânză maturată și…
-
Nicio culoare nu e atât de așteptată după iarnă, ca verdele – îl caut în piață, în primele flori de primăvară, și mă energizează, mă scoate din casă, mă inspiră pentru preparate proaspete și delicioase. Leurda e printre primele verdețuri pe care le găsim, culeasă din pădure, și adusă în piață, aromată și revigorantă, cu aroma ei delicată de usturoi. O aștept cu mare drag, și o gătesc des câteva săptămâni, cât timp o găsesc, și nu ratez niciodată să aromatizez un unt cu ea. Astăzi o voi folosi într-un pesto delicios, cu fistic și alune de pădure, care va…
-
Coasta Amalfitană e celebră, pe lângă frumusețea ei inegalabilă, și pentru lămâile speciale, mari, aromate, pe care italienii le folosesc mândri într-o mulțime de preparate dulci sau sărate. M-au inspirat și pe mine să le folosesc într-un fel simplu și aromat – pasta al limone e deja o rețetă celebră. Am oferit însă pastelor cremozitate și o notă particulară printr-o delicată brânză proaspătă de capră și note de cimbru. Perfecte în orice seară, vor deveni repede printre variantele de cină preferate de toți din casă.
-
Plăcinte, tarte sau galette, orice formă ar îmbrăca, și orice aluat ar avea la bază, sunt preferatele tuturor – versatile, permisive, sezoniere, din ingrediente proaspete. Media mea de tarte sau plăcinte trece lejer de una pe săptămână, pentru că pur și simpu sunt delicioase, și potrivite în atât de multe momente. În plus, nu necesită o mare organizare – sigur am în frigider câteva ingrediente din care să pot pregăti una, și sunt foarte rapide. Pentru că deja e frig afară, și serile ne adună la povești cu prieteni dragi pe lângă un foc în șemineu, o galette de iarnă…
-
Când eram copii se numea simplu zahăr ars, și putea să aibă nuci sau nu; era cel mai simplu desert, și cele mai bune bomboane din lume, pe care le facea bunica acasă, oricând vroiam ceva dulce. Astăzi, când nu mai sunt copil, dar îmi e dor de zilele alea senine, am adăugat pralină, în două variante, pentru un efect spectaculos, unui tort în care clasicele și atât de iubitele arome de ciocolată, caramel și nuci prăjite, au primit o notă modernă, prin sarea adaugată in caramel și pe pralină.