Brunch

  •   Unul dintre cele mai frumoase ritualuri gastronomice ale Marii Britanii, cu un aer de regalitate, si incontestabilă eleganță este servirea ceaiului de după-amiază, o experiență minunată, pentru care, cam două ore, timpul curge lin, și ne transpune parcă într-o altă epocă.Deși un obicei inițiat în societatea înaltă a secolului 19, această masa e cât se poate de modernă și apreciată în zilele noastre, cu feluri servite în cadrul ei adaptate și ele bucătăriei contemporane. Pe parcursul a două ore, sunt servite trei feluri de mâncare – începem cu sandwichuri delicate, miniaturale, cu diferite umpluturi intersante și diverse. Continuăm cu…

    Citeste mai mult
  • Gata! Primăvara e aici, în sfârșit! Și suntem răsfățați și cu vreme frumoasă, și cu ingrediente proaspete în piețe. Fructele, legumele și frunzele nu au egal în savoare, așa că eu le folosesc cât mai aproape de starea lor naturală, oricât de des pot, și mă bucur de prospețimea lor în fiecare zi.Cea mai apreciata mâncare de când arată e mai cald e, desigur, o salată, pentru că are posibilități infinite, și poate fi deopotrivă un prânz lejer sau o cină delicioasă, specială – depinde doar de ingredientele pe care le alegem. Salatele mele ascund mereu și fructe, și întotdeauna plante…

    Citeste mai mult
  • Probabil ca nimic nu se poate compara cu o mâncare gătită pe jar, afară, și cu aroma nobilă de fum pe care gătitul pe foc o oferă preparatelor, de la carne la legume, brânzeturi și chiar deserturi deosebite. Pentru că sezonul vinetelor e în toi, și noblețea lor mă face să le aleg în orice preparat, cât pot de des, astăzi voi folosi magia focului pentru a transforma această legumă fantastică într-o mâncare de confort absolut delicioasă, perfectă pentru orice masa din zi, și potrivită pentru servit atât caldă cât și rece – vinete coapte pe jar, cu brânză maturată și…

    Citeste mai mult
  • Nicio culoare nu e atât de așteptată după iarnă, ca verdele – îl caut în piață, în primele flori de primăvară, și mă energizează, mă scoate din casă, mă inspiră pentru preparate proaspete și delicioase. Leurda e printre primele verdețuri pe care le găsim, culeasă din pădure, și adusă în piață, aromată și revigorantă, cu aroma ei delicată de usturoi. O aștept cu mare drag, și o gătesc des câteva săptămâni, cât timp o găsesc, și nu ratez niciodată să aromatizez un unt cu ea. Astăzi o voi folosi într-un pesto delicios, cu fistic și alune de pădure, care va…

    Citeste mai mult
  • Coasta Amalfitană e celebră, pe lângă frumusețea ei inegalabilă, și pentru lămâile speciale, mari, aromate, pe care italienii le folosesc mândri într-o mulțime de preparate dulci sau sărate. M-au inspirat și pe mine să le folosesc într-un fel simplu și aromat – pasta al limone e deja o rețetă celebră. Am oferit însă pastelor cremozitate și o notă particulară printr-o delicată brânză proaspătă de capră și note de cimbru. Perfecte în orice seară, vor deveni repede printre variantele de cină preferate de toți din casă.

    Citeste mai mult
  • Plăcinte, tarte sau galette, orice formă ar îmbrăca, și orice aluat ar avea la bază, sunt preferatele tuturor – versatile, permisive, sezoniere, din ingrediente proaspete. Media mea de tarte sau plăcinte trece lejer de una pe săptămână, pentru că pur și simpu sunt delicioase, și potrivite în atât de multe momente. În plus, nu necesită o mare organizare – sigur am în frigider câteva ingrediente din care să pot pregăti una, și sunt foarte rapide. Pentru că deja e frig afară, și serile ne adună la povești cu prieteni dragi pe lângă un foc în șemineu, o galette de iarnă…

    Citeste mai mult
1 2 3 4