Brunch

  • Citeste mai mult
  • Când eram copii se numea simplu zahăr ars, și putea să aibă nuci sau nu; era cel mai simplu desert, și cele mai bune bomboane din lume, pe care le facea bunica acasă, oricând vroiam ceva dulce. Astăzi, când nu mai sunt copil, dar îmi e dor de zilele alea senine, am adăugat pralină, în două variante, pentru un efect spectaculos, unui tort în care clasicele și atât de iubitele arome de ciocolată, caramel și nuci prăjite, au primit o notă modernă, prin sarea adaugată in caramel și pe pralină.

    Citeste mai mult
  • Oricând simt nevoia de o mâncare de confort, mă întorc cu drag în copilărie, când parcă totul era despre alint, și bine. O mâncare simplă și delicioasă mă face să mă simt întotdeauna mult mai bine. Una dintre cele mai dragi amintiri culinare de când eram copil e un preparat foarte iubit în casa noastră, pe care cred că l-a inventat mama mea, sau cel puțin cules pe de undeva, și îl făcea destul de des – cea mai bună salată de de cartofi din univers. Care deși are puține ingrediente, e definite de un sos cu ceapă marinată, extraordinar…

    Citeste mai mult
  •   Ador picnicurile! Să mânânci o gustare delicioasă, afară, și să admiri un loc frumos, este pentru mine unul din modurile preferate de a lua masa. De la primele zile călduțe, imediat ce ieșim din iarnă, și până toamna târziu, am întotdeauna la îndemănă coșul și păturica de picnic. Dacă sunt pe acasă, uneori iau bicicleta și pedalez într-o plimbare, și poposesc în primul loc frumos la umbra; iar dacă sunt în vacanță, cu siguranță voi găsi locuri frumoase de admirat în timpul unui picnic, așa că un pachețel de mâncare e mereu pregătit. Mâncarea pentru picnic trebuie să fie…

    Citeste mai mult
  • Mâncarea simplă, rustică, și absolut delicioasă mă duce cu gândul la modul în care gătea bunica mea, și care până acum nu a fost egalat de nimeni – caut puritatea și gustul ingredientelor din grădină, de primăvara devreme și până toamna târziu. Pentru o escapadă culinară in sudul provensal al Franței, și o abundență de legume din piață, am gătit o rețetă clasică de Ratatouille, în care sosul de roșii a scufundat legumele într-o baie de arome și plante aromatice.  Există atât de multe rețete și variante de ratatouille, care se poate găti și pe plită, și servi rece, la…

    Citeste mai mult
  • Pe prietenii mei nu îi adună nimic mai repede la masă decât un chilli con carne, picant și foarte aromat. Pentru că un chilli nu e doar o mâncare, ci are o component interactivă atât de interesantă, încât asamblarea unui chilli personal în farfurie, în timp ce stai la povești, transformă o seară într-un adevărat eveniment. Alăturarea de orice picant cu iaurt, care răcorește și stinge puțin iuțeala, e una atent explorată în toate culturile cu preparate picante; dacă adăugăm și cremozitatea dată de cheddar și avocado, prospețimea coriandrului și a sucului de lime, și finalizăm dish-ul cu tortilla proaspete…

    Citeste mai mult
1 2 3 4