Dessert

  • Iarna e sezonul meu preferat, din multe puncte de vedere – aerul tăios și proaspăt mă trezește de fiecare când ies afară, serile sunt comode și confortabile lângă șemineu, iar vremea asta rece e un motiv perfect să gătesc mâncare caldă, toate supele din portofoliu, și să pornesc cuptorul în fiecare zi. Iar când ninge, nu mă mai poate ține nimic în casă. După o plimbare de admirat prima zăpadă pufoasă a sezonului, sau primul săniuș vesel, mânuțele înghețate se vor încălzi imediat îmbrățișând o cană fierbinte, în care, să fim sinceri, toți, mici și mari, sperăm că este o ciocolată…

    Citeste mai mult
  • Pentru mine, imaginea perfectă a bucuriei pure e un copil cu un cornet de înghețată în mână. Și dacă s-ar face un top planetar al deliciilor preferate, probabil că tot înghețata ar câștiga, de departe. În sufletul meu, înghețata se împarte în categoria de fructe, și categoria de ciocolată / vanilie / nuci, care e și cea preferată, aproape întotdeauna. Alune, nuci, pecan – aș înlocui oricând prânzul cu o înghețată. Dar adevărata mea slabiciune e fisticul, pe care o prepar astăzi, și o transform într-un cornet, învelit în ciocolată amăruite – deliciul suprem, răcoritor, de vară.

    Citeste mai mult
  • La bunica mea acasă, în orice zi și la orice oră mergeai, se găsea vreun fel de plăcintă proaspăt scoasă din cuptor. Cred că făcea plăcintă sau ceva dulce, perfect pentru o gustare, în fiecare zi. Dar cine să se plângă de filozofia asta? Puternicele influențe austro ungare au lăsat moștenire zonei o infinitate de aluaturi, iar unul dintre cele mai coapte sortimente era cozonacul unguresc, baigli, umplut cu ce se găsea prin casă, de sezon: nucă, brânză dulce cu stafide, mere sau mac. Mica noastră plantație de mac di grădină era cultivată special pentru plăcinte, și varianta cu mac…

    Citeste mai mult
  • Au trecut sărbătorile, dar pentru mine momentul cel mai bun să gatesc și să mă delectez cu ceva delicios e întotdeauna! Și pentru că întotdeauna îmi rămâne panettone sau cozonac după Crăciun sau Paște, abia aștept să îi dau o nouă viață într-o adaptare modernă, și să îl transform în budincă de cozonac – servită caldă, e un super confort în seri de iarnă rece.  Se pregătește foarte ușor, repede, și nu trebuie nici măcar să ieșim din casă pentru cumpărături – toate ingredientele le avem sigur deja acasă.Panettonele are deja o mulțime de arome, și îmi place în special…

    Citeste mai mult
  •   Unul dintre cele mai frumoase ritualuri gastronomice ale Marii Britanii, cu un aer de regalitate, si incontestabilă eleganță este servirea ceaiului de după-amiază, o experiență minunată, pentru care, cam două ore, timpul curge lin, și ne transpune parcă într-o altă epocă.Deși un obicei inițiat în societatea înaltă a secolului 19, această masa e cât se poate de modernă și apreciată în zilele noastre, cu feluri servite în cadrul ei adaptate și ele bucătăriei contemporane. Pe parcursul a două ore, sunt servite trei feluri de mâncare – începem cu sandwichuri delicate, miniaturale, cu diferite umpluturi intersante și diverse. Continuăm cu…

    Citeste mai mult
  • Sărbătorile mele preferate au fost întotdeauna Floriile și Paștele, pentru ca e deja primăvară, ne bucurăm de soare, vânt ușor, miresme de pomi înfloriți, și sărbătorim afară, în grădină – totul legat de aceste sărbători înseamnă viață și bucurie. Un prânz  minunat de sărbătoare se încheie, în familia mea, cu un tort lejer și diafan, de multe ori cu fructe. Anul acesta vă propun să încercăm împreună să îi lăsăm muți de uimire și admirație pe toți de la masă, și să le oferim un tort ca un vis, pastel și proaspăt – un tort din macarons, cu zmeură proaspătă…

    Citeste mai mult
1 2 3