Dessert

  • Sărbătorile mele preferate au fost întotdeauna Floriile și Paștele, pentru ca e deja primăvară, ne bucurăm de soare, vânt ușor, miresme de pomi înfloriți, și sărbătorim afară, în grădină – totul legat de aceste sărbători înseamnă viață și bucurie. Un prânz  minunat de sărbătoare se încheie, în familia mea, cu un tort lejer și diafan, de multe ori cu fructe. Anul acesta vă propun să încercăm împreună să îi lăsăm muți de uimire și admirație pe toți de la masă, și să le oferim un tort ca un vis, pastel și proaspăt – un tort din macarons, cu zmeură proaspătă…

    Citeste mai mult
  • Ce ar fi o cină special fără un desert spectaculos? E finalul pe care eu îl aștept emoționată pe tot parcursul mesei (la restaurant, mă uit pe furiș la lista de deserturi chiar înainte să aleg felul principal). Tortul pe care l-am pregătit acum e un desert extraordinar pentru a încheia o cină, oricât de elegantă sau lejeră ați ales-o – e delicious, intens, cu aroma de espresso și blaturi delicate – un tort de ecler cu cremă de cafea. Pentru că nimeni niciodată nu ar putea să refuze un ecler, iar ecleruri nu sunt niciodată prea multe; iar gustul…

    Citeste mai mult
  • Când eram copii se numea simplu zahăr ars, și putea să aibă nuci sau nu; era cel mai simplu desert, și cele mai bune bomboane din lume, pe care le facea bunica acasă, oricând vroiam ceva dulce. Astăzi, când nu mai sunt copil, dar îmi e dor de zilele alea senine, am adăugat pralină, în două variante, pentru un efect spectaculos, unui tort în care clasicele și atât de iubitele arome de ciocolată, caramel și nuci prăjite, au primit o notă modernă, prin sarea adaugată in caramel și pe pralină.

    Citeste mai mult
  • Ador să ofer mici daruri, și e cea mai mare bucurie să împachetez frumos mici dulciuri de răsfăț – pregătesc in dar, destul de des, unul dintre dulciurile preferate ale Italiei, provenind din Sicilia, și iubit în toată lumea – cannoli sicilieni. Un desert spectaculos, prin simplitatea lui, lejer, cu o cremă fină de ricotta, ascunsă în cel mai crocant și delicat înveliș, și mici surprize de ciocolată, ici colo.

    Citeste mai mult
  • Abia astept sa rămână prin casa cozonac de la vreo sărbătoare sau zi specială, cum s-a întâmplat și zilele trecute  – pot sa ii aplic imediat principiile evitării risipei alimentare, și sa îl transform într-un French toast delicios, moale și aromat, o încântare pentru dimineți perfecte de duminica.

    Citeste mai mult
  • Eu mă bucur mai mult de cozonac când nu e Paste sau Crăciun – mi se pare ca e mai apreciat, si nu se pierde între toate preparatele de sărbătoare; strălucește el singur, în toate aromele lui încântătoare. Am găsit si o rețeta mai simplu de preparat, dar delicioasa, care a umplut casa de un miros delicios de sărbători de iarna.

    Citeste mai mult
1 2