Side
-
Citeste mai multDin când în când, nostalgia gusturilor simple, de la țară, din copilărie, îmi amintește de mâncarea bunicii, și mă trezesc visând la o mămăligă bună, brânză veche din butoi, o sticlă de bullion răcoritor sterpelită din cămară. Le-am adunat pe toate într-o gustare tradițională, dar ușor actualizată, numai bună de împărțit cu prietenii mei, și ronțăit la povești, lângă o bere rece, în seri de vară. Am pregătit niște minunate batoane crocante și de mămăligă, cu telemea maturată și tarhon, de scufundat într-un sos de bullion cu ardei iute. Au fost cele mai bune chips, aurii și pline de brânză…
-
Citeste mai multDin tot ce se poate prepara în bucătărie, cel mai mult și mai mult mă fascinează pâinea. Dacă dintr-o bucată frumoasă de carne e previzibil că ai putea, printr-o oarecare procesare, obține o friptură, la pâine rezultatul e spectatulos – aveai doar făină, apă și sare, și printr-o magie, dacă ai răbdare să te minunezi de procesul de fermentație, și acum ții în mână o pâine minunată. Pentru mine, pâinea înseamnă liniște, calm și grijă – de la frământatul terapeutic, până la mirosul de copt, sinonim cu alintul, totul atunci când fac o pâine e o stare de bine. Există…
-
Citeste mai multÎn serile din perioada asta din an visez cu ochii deschiși la o cabană în Alpi, cu foc în șemineu, și o mâncare delicioasă, caldă, perfectă la sfârșitul zilelor de iarnă la munte; dar până Elveția e destul de departe, măcar o parte din povestea asta se poate rezolva ușor – am gătit o mâncare clasică și atât de iubită, fondue, care adună întotdeauna în jurul oalei aburinde pofticioși și pasionați de brânză. Pentru înmuiat în vasul cu brânză topită am pregătit crutoane de pâine cu maia, cu o coajă groasă și crocantă, cartofi fierți și felii de cârnați ușor…
-
Citeste mai multCiupercile ne oferă o varietate minunată, pentru că în fiecare lună se pot culege alte soiuri, pe lângă ce se cultivă tot timpul anului. Combinând mai multe varietăți într-un dish, complexitatea gusturilor va fi încântătoare. În ragu-ul meu am folosit portobello, hribi și bureți de fag, pentru o cină ușoară și savuroasă.
-
Citeste mai multLa pub atmosfera e relaxata, berea foarte buna, și mâncarea de confort. Nici nu e de mirare ca după zile lungi la birou, am face o oprire la o bere și o mâncare delicioasa, de mâncat direct cu mana, în drum spre casa. Pai și dacă se întâmplă sa nu avem un pub în drum? Recreem cele mai iubire feluri de la pub, acasă, alegem o bere artizanala, și punem neaparat muzica buna. La un pub visam și eu când am făcut și cele mai bune chipsuri de mămăligă, crocante și fierbinți, cărora le-am adăugat doua sosuri – un salsa…
-
Citeste mai multRăcoritoare și delicioasa, e salata pentru aștept în fiecare an sa vina vara, când poate înlocui prânzul meu, în orice zi.