Din mușchiul de vită, am ales partea centrală, cea mai uniformă – optând pentru aceasta, m-am asigurat că bucata mea de carne va fi gătită perfect, păstrând aceeași temperatură pe toată lungimea ei. Am prăjit la temperatură mare mușchiul de vită, condimentat cu sare și piper proaspăt râșnit; această sigiliare prin prăjire va ajuta la păstrarea sucurilor din carne, în interior, și o carne fragedă, nu uscată. Am pus cam 10 minute în cuptorul încălzit la 170 de grade, până când temperatura măsurată in centrul bucății de carne a ajuns la 50 de grade. Imediat după ce l-am prăjit pe toate părțile, am pictat frumos mușchiul cu un strat de muștar de dijon, cât timp era fierbinte încă. L-am învelit în folie, strâns, pentru a-și păstra forma, și l-am lăsat în frigider 15 minute.
Între timp, a fost momentul potrivit să mă ocup de ciupercile champignons, pe care le-am curățat, și am preferat să le toc mărunt folosind un cuțit, în loc de robotul de bucătărie, pentru a avea un strat textural, în loc de o pastă prea fină în interiorul preparatului meu. Le-am călit în ulei de măsline, împreună ci ceapa tocată în același fel, și condimentate cu sare și piper. Am lăsat ciupercile la răcit.
Pe blatul de lucru am întins folie alimentară, peste care am creat, din feliile subțiri, cu marginile ușor suprapuse, o foaie de șuncă. Păstrând 2 cm de la fiecare margine, am adăugat într-un strat subțire și uniform, fără goluri, ciupercile și câteva frunzulițe de cimbru proaspăt. M-am asigurat că foaia de șuncă și ciuperci e suficient de mare pentru a putea înveli complet bucata de carne. Am poziționat mușchiul la o treime față de bază, și am rulat strâns în folie, un cilindru perfect, pe care l-am lăsat din nou la frigider, 15 minute.
Am întins foietajul într-o foaie subțire, cu o folie alimentară dedesubt; am poziționat carnea învelită la o treime față de bază, și am uns cu ou bătut partea superioară a foii de aluat, cam trei centrimetri, pentru o sigilare foarte bună. Am rulat din nou foarte strâns, cu ajutorul foliei, și, acum știți deja, am pus ultima dată file-ul la frigider, jumătate de oră.
Am încălzit cuptorul la 200 de grade; între timp, am uns cu ou bătut foietajul, și am crestat un model pe toată suprafața aluatului. Am copt cam o oră, până când crusta a devenit aurie, crocantă, iar carnea a ajuns la 65 de grade în centru. Am lăsat carnea să se odihnească 15 minute.