Steluțe cu brânză stilton

Cristina Frangopol

Preparare:

Gatire:

Portii:

Unul dintre momentele mele favorite, atunci când am prieteni în vizită, e cel în care ei ajung, si ne revedem, indiferent după cât timp. Reîntâlnirea e întotdeauna foarte specială, și se sărbătorește invariabil cu un spumant de bun venit, pus la rece din timp. Sigur, lângă spumant e foarte plăcut să avem o mică degustare, pentru a deschide apetitul. Brânzeturile sunt de multe ori prima opțiune.

Pentru că suntem însă în cea mai festivă lună din tot anul, putem să abordăm o gustare mai specială, potrivită lângă șampania de întâmpinare. Delicate, ușoare ca un norișor, cu un interior prețios între straturile fine, astăzi pregătesc steluțe din foietaj cu brânză stilton, aromate cu mici surprize.

În plus de a fi un răsfăț alături de paharul de spumant, e o rețetă pentru care alocați doar câteva minute, se pregătesc foarte ușor, și vă lasă tot timpul să vă pregătiți relaxați, și să petreceți timpul la petrecere.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide

Ingrediente pentru steluțe cu brânză stilton

 • 2 foi alit foietaj
 • 200 g stilton
 • Un ou
 • 50 g parmezan
 • Condimente, chilli, piper, turmeric, chimen
 • Coajă de lămâie

Modul de preparare al steluțelor cu brânză stilton

 • 1)

 • 2)

  Aluatul pentru steluțele cu stilton

  Am folosit două foi de aluat pentru foietaj, și am căutat cel mai de calitate aluat disponibil, pentru că este elemental care va oferi structura gustării, deci e foarte important. Am întins ambele foi de aluat cu un sucitor, pentru a-l subția față de foaia inițială, suprafața mărindu-se cu vreo 5 cm pe lungime și lățime.

  Am fărâmițat cu mâna brânza stilton și am distribuit-o cât mai uniform pe una dintre foile de aluat.

  Am poziționat cu atenție a doua foaie de aluat peste cea cu brânză, și am presat cu sucitorul, pentru ca straturile de aluat și brânza să fie cât mai bine lipite. Am uns într-un strat uniform aluatul cu un ou bătut – va oferi luciu și o culoare delicioasă steluțelor. Am condimentat apoi cu un praf de sare, și cu toate condimentele pregătite, pe care le-am distribuit separate pe suprafața aluatului. Această metodă va face ca după tăiere, steluețele să aibă arome diferite.

  Am folosit un decupator de biscuiți și am tăiat stele, pe care le-am așezat într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, nu foarte apropiate unele de celelalte, pentru că acest aluat crește puțin și în lateral.  Cu decupatorul pe care l-am folosit am tăiat 18 steluțe, și am copt apoi separat și marginile rezultate din tăiere – sunt la fel de bune, deși neregulate ca formă. Am pus la copt pe rând fiecare tavă, la 180 de grade, cam 15 minute, până când steluțele au crescut frumos, și s-au rumenit.

  Am servit steluțele imediat, sunt delicioase fierbinți, cu brânza încă topită în interior, dar rămân crocante și ușoare și după ce se răcesc.

  Brânza stilton oferă complexitate acestui aluat de foietaj, iar gustarea este completă, nu are nevoie de nimic în plus. Condimentele variate transformă fiecare steluță savurată într-o surpriză delicioasă. Delicate și aromate, această formă le transformă în mici bijuterii culinare, strălucitoare, perfecte de savurat lângă un pahar cu șampanie. Sper să le gătiți într-un dintre serile speciale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare