Mașini pentru paste proaspete acasă
Unul dintre Ingredientele care mi-au marcat copilăria, gastronomic, au fost pastele; pentru ca am avut norocul sa fin în zona în care se făceau tot timpul, poate chiar aproape în fiecare zi; dulci și sărate, de post sau în mâncăruri cu carne, în supa, felul principal sau desert, umplute sau nu… ceva era cu paste.
Astăzi fac cu plăcere paste proaspete acasă, si folosesc doua mașini foarte diferite pentru asta.
Masina de intins și tăiat aluat e un ajutor foarte bun pentru a întinde un aluat mătăsos, și a-l transforma apoi în taitei, tagliatelle de toate mărimile, foi pentru lasagna sau paste umplute, tortellini, sau ravioli.
Cu a doua, inventata de Philips în timpuri mult mai apropiate, efortul e minim, și consta în a cântări ingredientele, pentru ca este o mașină complet automata, și frământă, apoi prepara prin extrudare 4 tipuri diferite de paste – spaghetti, penne, fettuccine și foi de lasagna. Tot procesul de preparare nu durează mai mult de 15-20 de minute, pentru pastele necesare pentru 2 persoane.
Voi cu ce va Jucați acasă?