
Iarna e sezonul meu preferat, din multe puncte de vedere – aerul tăios și proaspăt mă trezește de fiecare când ies afară, serile sunt comode și confortabile lângă șemineu, iar vremea asta rece e un motiv perfect să gătesc mâncare caldă, toate supele din portofoliu, și să pornesc cuptorul în fiecare zi. Iar când ninge, nu mă mai poate ține nimic în casă. După o plimbare de admirat prima zăpadă pufoasă a sezonului, sau primul săniuș vesel, mânuțele înghețate se vor încălzi imediat îmbrățișând o cană fierbinte, în care, să fim sinceri, toți, mici și mari, sperăm că este o ciocolată caldă. Astăzi v-am pregătit câte una pentru fiecare fel de pofticios – ciocolată caldă intense cu lapte și alune (nimic, de secole, nu întrece clasica ciocolată fierbinte) , ciocolată albă cu scorțișoară, delicată și cremoasă, și un latte auriu cu turmeric, condimentat și ușor picant.






