Hungarian
-
Citeste mai multLa bunica mea acasă, în orice zi și la orice oră mergeai, se găsea vreun fel de plăcintă proaspăt scoasă din cuptor. Cred că făcea plăcintă sau ceva dulce, perfect pentru o gustare, în fiecare zi. Dar cine să se plângă de filozofia asta? Puternicele influențe austro ungare au lăsat moștenire zonei o infinitate de aluaturi, iar unul dintre cele mai coapte sortimente era cozonacul unguresc, baigli, umplut cu ce se găsea prin casă, de sezon: nucă, brânză dulce cu stafide, mere sau mac. Mica noastră plantație de mac di grădină era cultivată special pentru plăcinte, și varianta cu mac…
-
Citeste mai multKörözött e un aperitiv clasic, foarte simplu, dar foarte aromat, împrumutat din bucătăria maghiara, și prezent de zeci de ani în gustul copilăriei noastre. Mai ales primavara, însoțit de legume proaspete, și de o felie de pâine de la tara.