Körözött e un aperitiv clasic, foarte simplu, dar foarte aromat, împrumutat din bucătăria maghiara, și prezent de zeci de ani în gustul copilăriei noastre. Mai ales primavara, însoțit de legume proaspete, și de o felie de pâine de la tara.
Körözött
Preparare: 10 minute
Gatire:
Portii:
- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
- Preparare: 10 minute
Ingrediente
- 500 g branza de vaci
- 100 g unt moale
- 100 g smantana
- 1 ceapa roșie
- chimen
- boia
- sare
Method
- 1)
Aparatul meu preferat pentru predarea cremei de brânză este robotul de bucătărie, și telul mare, pentru ca omogenizează foarte bine Ingredientele, și aereaza crema.
Adăugăm totul în vasul robotului și omogenizam câteva minute, ajustând condimentele după preferința. Cel mai bine ar fi sa radem ceapa, în loc sa o tocam, pentru finețe. Desi se poate servi imediat, a doua zi, când condimentele au avut timp sa infuzeze brânza, și körözött e mult mai aromat. De servit un strat generos, pe o felie groasa de pâine cu maia, langa legume proaspete.