Al treilea fel servit la ceai este poate și cel mai așteptat, și e format dintr-o colecție de mici prăjituri, delicate și prețioase, ca niște bijuterii. Pentru un final spectaculos, dar foarte lejer, eu am optat pentru tarte micuțe, umplute cu o cremă delicată de patiserie, cu lămâie și lime, și fructe roșii proaspete. Am pregătit prima dată crema tartelor, pentru a avea timp să se răcească, în timpul în care am pregătit tartele. Am răzuit coaja de la două lămâi și patru lime, și le-am amestecat bine în robotul de bucătărie. Acest pas a fost important pentru că odată cu o tocare și mai fină a cojii de citrice, uleiurile pe care coaja le conține au fost stoarse și infuzate în zahăr, ceea ce a oferit o aromă mult accentuată cremei.

În zahărul infuzat cu coajă de lămâie și lime am adăugat șase gălbenușuri, pe care le-am omogenizat folosind un mixer, câteva minute, oferind zahărului ocazia să devină spumă. Am stors lămâile și lime-urile ale căror coji le-am răzuit în cremă, și am adăugat sucul fructelor în crema de ou și zahăr.

Am folosit o oală cu pereții foarte groși, pentru o distribuire optimă a căldurii plitei, și am pus pe foc crema de lămâie, la foc mic, și am fiert, amestecând constant, până când s-a îngroșat, și am obținut o consistență mătăsoasă și fermă. Am adăugat 50g de unt, când crema a fost fiartă, și am omogenizat bine. Am transferat crema într-un vas, și am lăsat-o la răcit, acoperind suprafața cu o folie alimentară, pentru a evita crearea unei pojghițe.

Pentru tarte, am pregătit un aluat fraged clasic – am amestecat în robotul de bucătărie toate ingredientele, și am lăsat aluatul la frigider, în folie, cam o oră. L-am întins într-o foaie de 3 mm. Și am decupat discuri pe care le-am așezat în forme dantelate pentru tarte – eu am ales o formă de coșuleț, pentru a avea puțină adâncime pentru cremă.

Am copt tartele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute, până când au devenit ușor aurii și crocante. Le-am lăsat să se răcească complet, pe un grătar, înainte de a le umple.

După ce tartele și crema s-au răcit, am umplut tartele cu crema de lămâie și lime, și le-am decorat cu fructe roșii și mentă. Îmi place să le decorez diferit, pentru a fi frumoase și apetisante.

