Hummus cu ardei copt

Cristina Frangopol

Preparare: 10 minute

Gatire:

Portii: 2 Portii

 

 

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 10 minute
  • Portii: 2 Portii

Un aperitiv fusion, in care am adăugat accente românești (ardei copt, boabe de muștar, castravete murat, cimbru, ardei iute, boia) unui hummus clasic, oriental. O gustare aromata pentru o pauza, la orice ora.

Hummusul e o gustare delicioasa, și se prepara atât de ușor și de repede, încât nicio varianta din comerț nu îl poate egala. În plus, este atât de versatil, încât de fiecare data ii putem da o aroma diferită

Ingrediente

  • 1 cana naut
  • 4 linguri tahini
  • 3 ardei copți
  • Ulei de măsline
  • 3 linguri suc de lămâie
  • Boia
  • Sare
  • Chilli
  • Cimbru
  • Turmeric

Method

  • 1)

    Am înmuiat peste noapte in apa rece năutul, și îl-am fiert apoi cu sare pana cânds-a gătit complet.  Am păstrat câteva boabe întregi, și o cana din apa în care a fiert.

  • 2)

    In robotul de bucătărie, am adăugat peste năutul fiert pasta de tahini, ardeiul copt, ulei de măsline, putin din apa păstrată, și condimentele. Am amestecat totul câteva minute, pana când consistenta a devenit cremoasă, și totul a fost perfect omogenizat.

    Am ornat cu boabele de năut păstrate, felii de castravete murat, ardei iute proaspăt și condimente.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare