VEGAN THAI PEANUT BUTTER NOODLES este mâncarea de confort iubită de toată lumea, care colorează orice seară din timpul săptămânii. Și e gata în 10 minute. Tăițeii vă promit arome de cocos și unt de arahide, cremozitate și crocant, picant – dulce – sărat și acrișor, ca toată mâncarea tailandeză.
Vegan Thai Peanut Butter NoodlesEGAN THAI PEANUT BUTTER NOODLES
Preparare:
Gatire:
Portii:
- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
Ingrediente pentru noodles
- 1 pungă amestec de legume Thai
- 1 conservă lapte de cocos
- 2 linguri unt de arahide, (eu am ales varianta grosiera)
- 200 g tăieței de grâu, (chow main)
- Arahide
- 1 l supă de legume
- Ceapă verde
- Ardei iute
- Lime
- Edamame
Modul de preparare al tăițeilor
- 1)
Am hidratat 5 minute tăițeii în supă simplă de legume, fierbinte. Puteam să fac acest lucru și în apă, dar tăițeii nefiind aromați sau sărați, am folosit ocazia asta pentru a le da puțin gust în timpul hidratării. Eu am ales tăiței de grâu, chow mein, dar se pot folosi și soba, tăiței de orez sau glass noodles. Orice vă place mai mult, sau găsiți mai ușor.
- 2)
Am călit câteva minute amestecul de legume tailandez, în ulei de susan, într-un wok încăpător.
- 3)
Am adăugat laptele de cocos și untul de arahide, și am omogenizat sosul, la o temperatură mai mică decât cea pentru călire, pentru a nu-l arde. Când sosul are o consistentă uniformă, e gata, și se poate condimenta, cu sare, piper, pudra de ghimbir, chilli mărunțit, suc de lămâie.
- 4)
Am adăugat tăițeii hidratați, în sos, și am garnisit cu arahide și ceapă verde.
- 5)
În zece minute acești noodles fantastici sunt gata. Le-am adăugat și un bol de edamame, pentru ceva mic și delicios de ronțăit. Tăițeii cu alune sunt perfecți și a doua zi, pentru un prânz la pachet – doar reîncălziți și adăugați sosului încă puțină supă sau apă, pentru ca sosul să nu fie prea dens.