Dinner

  • Iarna e sezonul meu preferat, din multe puncte de vedere – aerul tăios și proaspăt mă trezește de fiecare când ies afară, serile sunt comode și confortabile lângă șemineu, iar vremea asta rece e un motiv perfect să gătesc mâncare caldă, toate supele din portofoliu, și să pornesc cuptorul în fiecare zi. Iar când ninge, nu mă mai poate ține nimic în casă. După o plimbare de admirat prima zăpadă pufoasă a sezonului, sau primul săniuș vesel, mânuțele înghețate se vor încălzi imediat îmbrățișând o cană fierbinte, în care, să fim sinceri, toți, mici și mari, sperăm că este o ciocolată…

    Citeste mai mult
  • Citeste mai mult
  • Biblioteca mea de gastronomie e unul dintre cele mai dragi colțuri din casă – iubesc cărțile în sine, le citesc sau răsfoiesc des (pe unele pe post de literature, cum sunt jurnalele lui , sau fabuloasele cărți ale unor titani mondiali, cum sunt Heston Blumental, Massimo Bottura, cărți care mă uimesc la fiecare pagină, chiar dacă deja le știu atât de bine. Suvenirul meu de vacanță e de mulți ani deja o carte care prezintă cultura gastronomică a țării, regiunii sau orașului vizitat. Dar sunt și cărți care pe lângă inspirație și cultură, mă învață să mă perfecționez. Una dintre…

    Citeste mai mult
  • Unul dintre momentele mele favorite, atunci când am prieteni în vizită, e cel în care ei ajung, si ne revedem, indiferent după cât timp. Reîntâlnirea e întotdeauna foarte specială, și se sărbătorește invariabil cu un spumant de bun venit, pus la rece din timp. Sigur, lângă spumant e foarte plăcut să avem o mică degustare, pentru a deschide apetitul. Brânzeturile sunt de multe ori prima opțiune. Pentru că suntem însă în cea mai festivă lună din tot anul, putem să abordăm o gustare mai specială, potrivită lângă șampania de întâmpinare. Delicate, ușoare ca un norișor, cu un interior prețios între…

    Citeste mai mult
  • Weekendurile sunt cele mai frumoase zile pentru a ne răsfăța, odihni, și a petrece timpul cu cei maid dragi. Pentru mine înseamnă neapărat și mâncare apetisantă, indiferent dacă masa e la restaurant, la picnic sau acasă. Iar dacă pentru fiecare dintre noi, mâncarea de confort se definește într-un mod diferit și subiectiv, în cazul meu, un răsfăț culinar de weekend va include cel mai probabil ceva necomplicat, de mâncat cu mâna, crocant, savuros, de scufundat într-un sos foarte aromat. Meniul trebuie să fie complex și să aibă multe contraste – fierbinte, rece, crocant, picant, acrișor. Rețeta mea de azi se…

    Citeste mai mult
  • La bunica mea acasă, în orice zi și la orice oră mergeai, se găsea vreun fel de plăcintă proaspăt scoasă din cuptor. Cred că făcea plăcintă sau ceva dulce, perfect pentru o gustare, în fiecare zi. Dar cine să se plângă de filozofia asta? Puternicele influențe austro ungare au lăsat moștenire zonei o infinitate de aluaturi, iar unul dintre cele mai coapte sortimente era cozonacul unguresc, baigli, umplut cu ce se găsea prin casă, de sezon: nucă, brânză dulce cu stafide, mere sau mac. Mica noastră plantație de mac di grădină era cultivată special pentru plăcinte, și varianta cu mac…

    Citeste mai mult
1 2 3 9