Drinks
-
Iarna e sezonul meu preferat, din multe puncte de vedere – aerul tăios și proaspăt mă trezește de fiecare când ies afară, serile sunt comode și confortabile lângă șemineu, iar vremea asta rece e un motiv perfect să gătesc mâncare caldă, toate supele din portofoliu, și să pornesc cuptorul în fiecare zi. Iar când ninge, nu mă mai poate ține nimic în casă. După o plimbare de admirat prima zăpadă pufoasă a sezonului, sau primul săniuș vesel, mânuțele înghețate se vor încălzi imediat îmbrățișând o cană fierbinte, în care, să fim sinceri, toți, mici și mari, sperăm că este o ciocolată…
-
Considerată inițial prea familiară și insuficient de pretențioasă pentru a fi servită în restaurante, sangria a devenit, tocmai prin simplitatea ei, o băutură atât de iubită de spanioli și portughezi (care au inventat-o), și de restul lumii deopotrivă, după popularizarea ei. Are un aer de vară și de vacanță, ne răcorește în zile prea calde, cu toată gheața folosită când o servim, iar fructele în combinații infinite îi oferă culoare și prospețime. În principiu, sangria are la bază un vin roșu, căruia i se adaugă o altă băutură (brandy, vermut, un spumant), fructe, condimente, și ierburi aromatice. Eu am ales o variantă…