Considerată inițial prea familiară și insuficient de pretențioasă pentru a fi servită în restaurante, sangria a devenit, tocmai prin simplitatea ei, o băutură atât de iubită de spanioli și portughezi (care au inventat-o), și de restul lumii deopotrivă, după popularizarea ei. Are un aer de vară și de vacanță, ne răcorește în zile prea calde, cu toată gheața folosită când o servim, iar fructele în combinații infinite îi oferă culoare și prospețime. În principiu, sangria are la bază un vin roșu, căruia i se adaugă o altă băutură (brandy, vermut, un spumant), fructe, condimente, și ierburi aromatice. Eu am ales o variantă apropiată de cea clasică, pentru care am preferat un Merlot, în care am infuzat arome proaspete.
Sangria de vară, fructată și răcoritoare
Preparare:
Gatire:
Portii:

- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
Ingrediente pentru sangria
- O sticlă vin roșu, sec
- 150 ml vermut
- O portocală
- O lămâie
- Un lime
- 2 nectarine
- Anason stilat
- Busuioc și mentă, proaspete

Modul de preparare al sagriei
- 1)
- 2)
Macerarea fructelor
Ceea ce distinge sangria de alte băuturi este macerarea fructelor pentru câteva ore. Am tăiat felii de portocală, lămâie, lime și nectarine, le-am adăugat anasonul stelat, crenguțe proaspete de busuioc și mentă. Am turnat vermut și tot vinul peste fructe, și le-am lăsat acoperite la macerat pentru patru ore, în frigider. Timpul de macerare e foarte important, pentru că va permite fructelor să își lase tot sucul proaspăt în băutură – macerarea trebuie să aibă loc minim două ore, dar poate dura și până la o zi în frigider.
Sangria nu trebuie agitată, ca un cocktail, ci își face toată treaba singură în frigider, timp în care se și răcește foarte bine.
- 3)
Cum am servit sangria?
Sangria se servește, tradițional, în carafe mari de sticlă transparentă, pentru a putea admira frumusețea și culoarea fructelor – asta am ales să fac și eu. Am adăugat multă gheață, și am amestecat fructele și gheața din carafă, pentru a avea o băutură foarte rece, potrivită pentru o zi de vară, apetisant colorată de fructele delicioase, și ierburile aromatice proaspete.
Ar fi perfectă pentru o cină relaxată cu prietenii, durează efectiv câteva minute să o preparați din timp, și să o serviți rece în seri de vară.
¡Salud!