Sangria de vară, fructată și răcoritoare

Cristina Frangopol

Preparare:

Gatire:

Portii:

Considerată inițial prea familiară și insuficient de pretențioasă pentru a fi servită în restaurante, sangria a devenit, tocmai prin simplitatea ei, o băutură atât de iubită de spanioli și portughezi (care au inventat-o), și de restul lumii deopotrivă, după popularizarea ei.  Are un aer de vară și de vacanță, ne răcorește în zile prea calde, cu toată gheața folosită când o servim, iar fructele în combinații infinite îi oferă culoare și prospețime. În principiu, sangria are la bază un vin roșu, căruia i se adaugă o altă băutură (brandy, vermut, un spumant), fructe, condimente, și ierburi aromatice. Eu am ales o variantă apropiată de cea clasică, pentru care am preferat un Merlot, în care am infuzat arome proaspete.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide

Ingrediente pentru sangria

  • O sticlă vin roșu, sec
  • 150 ml vermut
  • O portocală
  • O lămâie
  • Un lime
  • 2 nectarine
  • Anason stilat
  • Busuioc și mentă, proaspete

Modul de preparare al sagriei

  • 1)

  • 2)

    Macerarea fructelor

    Ceea ce distinge sangria de alte băuturi este macerarea fructelor pentru câteva ore. Am tăiat felii de portocală, lămâie, lime și nectarine, le-am adăugat anasonul stelat, crenguțe proaspete de busuioc și mentă. Am turnat vermut și tot vinul peste fructe, și le-am lăsat acoperite la macerat pentru patru ore, în frigider. Timpul de macerare e foarte important, pentru că va permite fructelor să își lase tot sucul proaspăt în băutură – macerarea trebuie să aibă loc minim două ore, dar poate dura și până la o zi în frigider.

    Sangria nu trebuie agitată, ca un cocktail, ci își face toată treaba singură în frigider, timp în care se și răcește foarte bine.

  • 3)

    Cum am servit sangria?

    Sangria se servește, tradițional, în carafe mari de sticlă transparentă, pentru a putea admira frumusețea și culoarea fructelor – asta am ales să fac și eu. Am adăugat multă gheață, și am amestecat fructele și gheața din carafă, pentru a avea o băutură foarte rece, potrivită pentru o zi de vară, apetisant colorată de fructele delicioase, și ierburile aromatice proaspete.

    Ar fi perfectă pentru o cină relaxată cu prietenii, durează efectiv câteva minute să o preparați din timp, și să o serviți rece în seri de vară.

           ¡Salud!

     

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare