Cannoli sicilieni cu fistic și cremă delicată de ricotta

Cristina Frangopol

Preparare:

Gatire:

Portii:

Ador să ofer mici daruri, și e cea mai mare bucurie să împachetez frumos mici dulciuri de răsfăț – pregătesc in dar, destul de des, unul dintre dulciurile preferate ale Italiei, provenind din Sicilia, și iubit în toată lumea – cannoli sicilieni. Un desert spectaculos, prin simplitatea lui, lejer, cu o cremă fină de ricotta, ascunsă în cel mai crocant și delicat înveliș, și mici surprize de ciocolată, ici colo.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide

Ingrediente pentru cannoli

  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • 80 g unt
  • 50 g zahăr tos
  • 57 ml vin alb
  • O linguriță oțet
  • Vanilie
  • 1 l ulei pentru prăjit
  • 1 kg ricotta
  • 300 g zahăr pudră
  • 200 g picături de ciocolată
  • 100 g fistic crud
  • 100 g ciocolată amăruie
  • Scorțișoară

Modul de preparare

Ingrediente

  • 1)

Crema

  • 1)

     

     

     

    Am pus peste noapte ricotta la scurs în frigider. Pentru a prepara crema, am amestecat brânza cu zahărul pudră, vanilia si scorțișoara măcinată; consistența a fost cremoasă și fină; am lăsat cremade brânză cu ciocolată la frigider, până când am umplut și servit desertul.

     

Coaja crocantă

  • 1)

    Aluatul pentru învelișul crocant de cannoli are consistența unuia de paste. Am amestecat faina, untul, zahărul tos, vinul, lingurița de oțet, 2 ouă și un galbenuș, până când ingredientele s-au omogenizat bine, iar apoi am frământat aluatul, pentru a deveni elastic si fin. L-am învelit în folie, si l-am lăsat o oră în frigider.

  • 2)

    Am întins cu mașina pentru paste, în fâșii lungi și mătăsoase, foarte subțiri, nu mai groase decât foile de lasagna. Cu o formă rotundă , cu diametrul de 10cm, am tăiat discuri din aluat, pe care le-am rulat pe tuburile de cannoli; am folosit albușul de ou rămas pentru a sigila partea unde discul de aluat se suprapune.

     Am prăjit in ulei încins cojile, pe rând, câte 4 odată; pe suprafața cojilor s-au format mici bule delicate de aer, distinctive pentru acest fel de aluat prăjit.  Am scos tuburile, le-am scurs pe hârtie, și după ce s-au răcit câteva minute, am scos cojile de pe tuburile metalice.

  • 3)

    Am înmuiat capetele cojilor de cannoli în ciocolată topită, și apoi în fistic tocat mărunt. Folosind un poș, le-am umplut cu crema de ricotta, și le-am pudrat lejer cu zahăr.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare