Cele mai bune chips din mămăligă

Cristina Frangopol

Preparare: 20 minute

Gatire: 20 minute

Portii: 2 Portii

La pub atmosfera e relaxata, berea foarte buna, și mâncarea de confort. Nici nu e de mirare ca după zile lungi la birou, am face o oprire la o bere și o mâncare delicioasa, de mâncat direct cu mana, în drum spre casa. Pai și dacă se întâmplă sa nu avem un pub în drum? Recreem cele mai iubire feluri de la pub, acasă, alegem o bere artizanala, și punem neaparat muzica buna.

La un pub visam și eu când am făcut și cele mai bune chipsuri de mămăligă, crocante și fierbinți, cărora le-am adăugat doua sosuri – un salsa picant, și un sos de iaurt cu pesto.

 

 

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 20 minute
  • Gatire: 20 minute
  • Portii: 2 Portii

Ingrediente

Mamaliga

  • 250 g faina de mălai
  • 1 l apa
  • sare

Chips

  • 100 g faina de mălai
  • 1 l ulei
  • 50 g parmezan
  • 1 lingurita rozmarin
  • Chilli

Preparare

  • 1)

    Am pregatit o mamaliga simpla, pe care, când a fost gata, am pus-o intr-o tava la răcit, intr-un start uniform, de 1cm grosime. Ideal ar fi sa se răcească peste noapte, dar și câteva ore for fi suficiente, când odată cu temperatura, se va modifica și consistenta; mămăliga va fi ferma, și se va putea tăia bastonașe, de dimensiunea unor cartofi prăjiți generoși.

    Am rostogolit bastonasele printr-un strat de faina de mălai, și le-am prăjit în ulei încins, pana când s-au rumenit frumos.

     

    Odată scurse, le-am presărat rozmarin, fulgi de chilli și parmezan răzuit, care s-a lipit ușor de chips, adăugând încă o dimensiune de textura. Am servit un salsa picant, și un sos de iaurt cu pesto, alături de câteva murături, pentru un contrast crocant și astringent , la chips-urile prăjite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare