Catifelată și atât de mooov, o supa crema de sfeclă cu crutoane aromate nu poate decât sa schimbe Blue Monday într-o zi veselă tare – asta dacă e Blue Monday; dacă nu, orice seara de iarna va fi mai optimista cu supa asta foarte colorata.
Supa crema de sfecla cu crutoane aromate
Preparare: 10 minute
Gatire: 15 minute
Portii: 2 Portii

- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
- Preparare: 10 minute
- Gatire: 15 minute
- Portii: 2 Portii
Ingrediente
Supa de sfecla
- 4 sfecle
- 4 morcovi
- 1 mana spanac
- 1 crenguța cimbru
- 1 ceapa roșie
- 1 l supa de legume
- ulei de măsline
Crutoane aromate
- 2 felii paine
- 100 g bacon
- Chilli
- Ulei de măsline

Preparare
- 1)
Legumele astea colorate, care mă binedispun de când încep sa le pregătesc, le-am tăiat în bucăți potrivite.
Oricand am ceva de gătit foarte repede, un aparat care fierbe la presiune ridicată e un ajutor foarte bun – timpul de fierbere se micșorează considerabil; pentru legume, 10 minute sunt suficiente pentru ca ele sa devină moi și potrivite pentru a fi pasate, la supa crema sau piure. Zis și făcut – l-am pus de Telal cook4me la treaba: am rumenit câteva minute legumele și uleiul de măsline, am adăugat supa, și am gătit totul la presiune înaltă, 10 minute. Am pasat supa cu un blender vertical, și a devenit mov și catifelată.
- 2)
Pentru crutoane, am tăiat cubulețe pâinea, și le-am rumenit împreuna cu bacon cubulețe, o lingura de ulei de măsline și chilli, pana au devenit crocante și aurii; nu e nevoie de sare, baconul conține deja suficientă.
Am servit supa în boluri, cu pecorino răzuit și crutoane aromate – un răsfăț de iarna, catifelat, aproape instant.