Supa crema de sfecla cu crutoane aromate

Cristina Frangopol

Preparare: 10 minute

Gatire: 15 minute

Portii: 2 Portii

Catifelată și atât de mooov, o supa crema de sfeclă cu crutoane aromate nu poate decât sa schimbe Blue Monday într-o zi veselă tare – asta dacă e Blue Monday; dacă nu, orice seara de iarna va fi mai optimista cu supa asta foarte colorata.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 10 minute
  • Gatire: 15 minute
  • Portii: 2 Portii

Ingrediente

Supa de sfecla

  • 4 sfecle
  • 4 morcovi
  • 1 mana spanac
  • 1 crenguța cimbru
  • 1 ceapa roșie
  • 1 l supa de legume
  • ulei de măsline

Crutoane aromate

  • 2 felii paine
  • 100 g bacon
  • Chilli
  • Ulei de măsline

Preparare

  • 1)

    Legumele astea colorate, care mă binedispun de când încep sa le pregătesc, le-am tăiat în bucăți potrivite.

    Oricand am ceva de gătit foarte repede, un aparat care fierbe la presiune ridicată e un ajutor foarte bun – timpul de fierbere se micșorează considerabil; pentru legume, 10 minute sunt suficiente pentru ca ele sa devină moi și potrivite pentru a fi pasate, la supa crema sau piure.  Zis și făcut – l-am pus de Telal cook4me la treaba: am rumenit câteva minute legumele și uleiul de măsline, am adăugat supa, și am gătit totul la presiune înaltă, 10 minute. Am pasat supa cu un blender vertical, și a devenit mov și catifelată.

  • 2)

    Pentru crutoane, am tăiat cubulețe pâinea, și le-am rumenit împreuna cu bacon cubulețe, o lingura de ulei de măsline și chilli, pana au devenit crocante și aurii; nu e nevoie de sare, baconul conține deja suficientă.

    Am servit supa în boluri, cu pecorino răzuit și crutoane aromate – un răsfăț de iarna, catifelat, aproape instant.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare