Abia astept sa rămână prin casa cozonac de la vreo sărbătoare sau zi specială, cum s-a întâmplat și zilele trecute – pot sa ii aplic imediat principiile evitării risipei alimentare, și sa îl transform într-un French toast delicios, moale și aromat, o încântare pentru dimineți perfecte de duminica.
French toast, din cozonac
Preparare: 10 minute
Gatire: 5 minute
Portii:

- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
- Preparare: 10 minute
- Gatire: 5 minute
Ingrediente
- 4 felii cozonac
- 2 oua
- 200 ml lapte
- Esenta de vanilie
- Esenta de rom
- 2 linguri zahar
- Zahar pudra
- 100 g mascarpone
- 50 ml frisa lichida
- Zmeura

Preparare
- 1)
Am pregătit un amestec mătăsos din lapte, oua, zahăr, și arome; am taiat felii generoase de cozonac, pe care le-am înmuiat bine în amestecul aromat de lapte.
Am topit unt intr-o tigaie, în care am prăjit pe rând feliile de cozonac, pana când au venit rumene și ușor crocante la suprafață.
Am pregatit o crema de mascarpone, omogenizand in robotul de patiserie, cu paleta pentru crema, branza, frișca lichida, zahăr pudra, și arome. Am servit deliciosul french toast cald, cu crema de mascarpone, zmeura proaspăta și o ninsoare de zahăr pudra.