Fettuccine proaspete cu hribi

Cristina Frangopol

Preparare: 10 minute

Gatire: 5 minute

Portii:

 

Fettuccine sunt un model de paste foarte iubit, mai ales când sunt preparate proaspete, în casă. Tipice pentru gastronomia toscană și romană, se potrivesc minunat cu ragu sau cu un sos pe bază de unt.

Pentru că am primit niște minunați hribii proaspeți, cel mai bun mod în care să ii gătesc a fost natural, în paste de casă – o rețetă rapidă, chiar incluzând prepararea fettuccinelor, pentru care am folosit minunea de aparat de paste creat de Philips, de care v-am mai povestit, într-un articol despre pastele de casă.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 10 minute
  • Gatire: 5 minute
  • Timp total: 15 minute

Ingrediente

  • 200 g Făină de grâu, (alegeți făină pentru paste)
  • 2 Ouă
  • 250 g Hribi
  • 2 Căței de usturoi
  • 50 g Unt
  • 1 Lămâie
  • 50 ml Vin alb
  • 100 g Parmezan
  • Sare
  • Piper proaspăt râșnit
  • 5 Frunze de salvie

Preparare

  • 1)

    Am cântărit făina, și am pus-o în mașină, cu un praf de sare. Am pornit aparatul, am adăugat ouăle, și toată treaba s-a făcut singură. Singura mea sarcină pentru paste a fost să le tai, direct din mașină, la dimensiunea potrivită pentru această rețetă.

    Le-am fiert în apă sărată, 4 minute – pastele proaspete au nevoie de un timp mai mic de fierbere decât cele uscate. O bună indicație să le testați dacă sunt gata e momentul în care încep să plutească la suprafața apei de fiert. Le-am scurs (niciodată, dar niciodată nu le clătim), și le-am adăugat în sos, imediat.

  • 2)

     

     

     

     

     

    Cei mai frumoși hribi! Un deliciu oferit cu generozitate de natură, unul dintre cele mai iubite soiuri de ciuperci de pădure, cules chiar din pădurile noastre – eu îl caut mereu în piață.

     

     

     

     

     

    Pentru sos, am curățat și am feliat hribii, dar nu foarte subțire, și i-am pus într-o tigaie, împreună cu untul, frunzele de salvie din grădina mea de plante aromatice, usturoiul feliuțe, și coaja lămâii, pe care am lăsat-o fâșii, tăiate frumos cu un peeler. Am călit la foc mare, 3-4 minute, și am adăugat vinul – peste 1 minut, când vinul s-a evaporat, am pus sare și am râșnit piper proaspăt. Am amestecat fettuccinele cu sosul, care au mai rămas 30 de secunde pe plită.

    Touch-ul final a fost dat de câteva picături de lămâie (merită să încercați prospețimea pe care o aduce pastelor), ulei de măsline și parmigiano, desigur. Un deliciu dat de ingrediente minunate după 15 minute de un minim efort.  Nu uitați de un pahar de vin alb, foarte bine răcit, care va întregi o cină minunată.

     

     

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare