Fructe de mare în sos de roșii picant

Cristina Frangopol

Preparare: 10 minute

Gatire: 15 minute

Portii: 2 Portii

Pentru mine, fructele de mare, alături de arome mediteraneene, transforma orice masa într-o mică vacanta la mare; la care visez și mai tare în lunile de iarna. Noroc ca pe langa a fi delicioase, rețetele mediteranee și și gătesc foarte repede, deci cina va fi gata pana când se pune masa.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 10 minute
  • Gatire: 15 minute
  • Portii: 2 Portii

Ingrediente

  • 200 g creveți cruzi
  • 500 g vongole
  • 500 g conserva de roșii
  • 1 ceapa mică
  • 2 catei usturoi
  • Coriandru proaspăt
  • Ulei de măsline
  • 1 Ardei iute
  • Cateva felii de bagheta
  • Sare
  • Zahar

Preparare

  • 1)

    Am decorticat și curatat creveți cruzi, și le-am păstrat codita (cei cruzi sunt gri, și transparenți, fata de cei prefierti, care au deja o culoare coral și sunt opaci). Am curățat și scoicile vii (cele care sunt deschise în acest moment nu mai sunt bune, și trebuie aruncate).

  • 2)

    Am prăjit feliile de bagheta în cuptor, la 180 de grade,, stropite cu ulei de măsline, sare și ierburi mediteraneene uscate, doar cât sa prindă putina culoare, înainte de a se usca foarte mult. Când au fost gata, le-am frecat ușor cu usturoi.

  • 3)

    Am calit in ulei de măsline ceapa, usturoi, Jumatate de ardei iute, și am adăugat pulpa de roșii din conserva și 100 ml apa, un praf de sare, piper, zahăr (reduce astringenta roșilor), codite de coriandru; am fiert acoperit 10 minute, și am blend-uit direct în oala, nu foarte fin, cu un blender de mana. Am adăugat fructele de mare în sosul de roșii, și le-am fiert acoperit câteva minute, pana când creveți au devenit opaci și s-au colorat frumos, iar scoicile s-au deschis complet.

  • 4)

    La final, pentru servire, am adăugat feliile prăjite de bagheta, jumătatea de ardei iute, tăiat felii subțiri, și coriandrul proaspăt. Sosul a trecut repede limita farfuriilor, dar face parte din farmecul deliciilor de mare în sos de roșu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare