Granola

Cristina Frangopol

Preparare: 10 minute

Gatire: 30 minute

Portii: 16 portii

 

Plina de nuci si fructe, aceasta granola crocanta și aromata, pregatita acasa este un mod minunat de a incepe orice zi, sanatoasa si un mic dejun echilibrat, and ii adaugăm iaurt si fructe proaspete.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide

Granola

  • Preparare: 10 minute
  • Gatire: 30 minute
  • Portii: 16 portii

Ingredients

  • 500 g fulgi de ovăz, secara, grâu
  • 300 g amestec de alune și nuci crude
  • 200 g fructe uscate
  • 100 g amestec de semințe crude
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 100 ml sirop de artar
  • 2 linguri miere
  • Scortisoara, ghimbir, cardamom, nucșoara măcinate
  • Fulgi de cocos

Preparare

  • 1)

     

    Am incalzit cuptorul la 160 grade. Am amestecat într-un castron încăpător fulgii de cereale cu amestecul de nuci crude, tăiate (am ales nuci, alune de pădure, migdale, caju), și amestecul de semințe crude (floarea soarelui, dovleac, in, chia).

  • 2)

    Am încălzit  incet intr-o cratiță uleiul de cocos, mierea, siropul de arțar și condimentele (câte o Jumatate de linguriță). Dacă preferați alta combinație, orice varianta va place ar fi delicioasa. Cand amestecul a devenit lichid, l-am adăugat peste cereale, și am pus totul la cuptor pentru 15 minute.

  • 3)

    Am taiat fructele uscate (am ales merișoare și curmale), și după cele 15 minute de coacere inițială, le-am adăugat amestecului, împreună cu fulgii de cocos.

     

     

    Am copt încă 15 minute, pana când cocosul s-a rumenit putin. Am depozitat într-un borcan închis după ce granola s-a răcit complet.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare