Paine împletită, cu pesto și mozzarella

Cristina Frangopol

Preparare: 120 minute

Gatire: 30 minute

Portii: 10 portii

O paine impletita, si aromata, e o varianta specială oricând îmi doresc ceva deosebit, o gustare căreia nu ii mai trebuie mare lucru pentru a fi savurata intr-o zi de weekend, sau pâinea cu unt dinaintea cinei. Efortul pentru a o împleti consta în doar câteva minute de lucru în plus, însă rezultatul e spectaculos, și merita fiecare minut investit. Și desi ca la orice aluat cu drojdie e nevoie de timp pentru dospire, pâinea cam face totul ea singura, și pot sa îmi văd de alte treburi pana ea creste.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 120 minute
  • Gatire: 30 minute
  • Portii: 10 portii

Ingrediente

  • 1 kg faina albă
  • 500 ml lapte
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie proaspăta
  • 200 g mozzarella
  • 150 ml pesto
  • 1 galbenus

Preparare

  • 1)

    Pregatim un aluat, folosind mașina de pâine, un robot cu cârlig pentru aluat, sau framantam manual. Lăsăm aluatul într-un loc călduț, acoperit, sa dospească prima data, pana când volumul s-a dublat, aproximativ o ora.

  • 2)

    Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm, peste care punem sosul pesto, și mozarella tăiată felii. Rulam aluatul, ca pe cozonac, și îl tăiem pe lungime, în Jumatate. Împletim în doua, așezăm pâinea într-o tava rotunda și lăsăm la a doua dospire, cam Jumatate de ora. Ungem cu galbens, și coacem cam 30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.  Casa se va umple de un miros apetisant de pesto și pâine coaptă.

    Așteptați câteva minute înainte sa tăiați felii generoase, in care se văd straturi de pesto și mozzarella care curge. Și după ce se răcește, pâinea aromata e la fel de buna, și o puteți tăia felii ca pe o pâine obișnuita – e ca un cozonac, în varianta sarata, și ar fi grozav și pentru un mic dejun we weekend.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare