Penne proaspete, facute cu doar câteva minute înainte, într-un sos de roșii cu busuioc, și pecorino răzuit – simplitatea pastelor italiene, care strălucesc prin prospețimea celor câteva ingrediente de care au nevoie, ca să fie un prânz complet și foarte greu de egalat în bucurie. Eu aleg paste oricând și pentru ca sunt o mâncare de adevărat și familiar confort, și pentru ca se gătesc atât de repede, chiar dacă pregătești și pastele.
Penne cu sos de roșii
Preparare: 10 minute
Gatire: 10 minute
Portii: 2 portii

- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
- Preparare: 10 minute
- Gatire: 10 minute
- Portii: 2 portii
Ingrediente
Penne
- 200 g faina
- 1 ou
- 20 ml apa
- sare
- 1 lingurita busuioc uscat
Sos
- 1 conserva rosii tocate
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 lingurita zahar
- sare
- 50 g pecorino
- 1 crenguta busuioc

Preparare
- 1)
Recunosc, îmi place foarte mult mașina automata de făcut paste creată de Philips, și o folosesc oricând îmi doresc penne, ca și acum. Am pus ingredientele în mașină, și în 3 minute, după frământare, au început sa apăra primele penne; singurul efort din partea mea a fost sa le tai la dimensiunea preferata. Și gata.
Le-am pus direct la fiert, în apa cu sare, și fiind proaspete,
nu au avut nevoie de mai mult de 6 minute; le-am scurs și nu le-am clătit – nu faceți asta niciodată cu pastele. - 2)
Între timp, am pus intr-o crăticioară și sosul pe plita – am amescat toate ingredientele și condimentele, și l-am lăsat sa bolboreasca încet, și sa scadă putin, pana s-au făcut și fiert pastele.
- 3)
Am pus împreună în crăticioară pastele și sosul de roșii, le-am adăugat o buna parte din pecorino, răzuit, și le-am lăsat 1 minut pe foc, împreună, sa se topească putin brânza. Am servit imediat – nu lăsați pastele sa aștepte, și am presărat pecorino, piper proaspăt și câteva picături de ulei de măsline.