Prawn Thai green curry – Curry verde thailandez, cu creveți

Cristina Frangopol

Preparare:

Gatire:

Portii:

Thai green curry este un dish atât de vibrant, aromat, picant, cremos, și ușor, încât a devenit noua mea dependență, de care nu fac nici cel mai mic efort să scap. Dacă nu l-ați încercat trebuie neapărat, iar dacă nu l-ați gătit, să știți că e mai ușor decât pare. Mai ales că acum ingredientele și condimentele exotice sunt mult mai accesibile și în magazinele noastre.  Rețeta nu durează mai mult de 15 minute, timp destul ca orezul să fiarbă, până am pregătit sosul de curry.
Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide

Ingrediente pentru Prawn Thai green curry

  • 400 g Amestec de legume congelate thai
  • 1 lingură pastă de curry verde, (ajustați cantitatea după gust, și atenție la iuțeală)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 g orez basmati
  • 1 lime
  • Aromatice proaspete
  • Ceapă verde
  • Seminte, susan sau arahide
  • 250 g creveți cruzi

Modul de prepare al curry-ului

  • 1)

    Am ales un orez basmati, care avea presărat prin el și boabe de orez sălbatic – e mai interesant și pentru textură, și pentru aspect. Am fiert orezul al dente, în apă cu sare (2 lingurițe)- 15 minute au fost suficiente pentru un orez bine fiert, dar nu terci, ci rămas bob cu bob. IMG_3660

     

  • 2)

     

    Într-un wok încăpător (poate fi și o tigaie mai mare), am călit câteva minute legumele (le-am folosit direct congelate). Legume: IMG_3659  Am adăugat o lingură de pastă de curry verde (pe care puteți să o preparați acasă într-un blender, sau să folosiți pastă deja preparată), și 400 ml de lapte de cocos – o conservă. Sos: IMG_3661  Am omogenizat sosul, și am adăugat creveți cruzi. Creveți: IMG_3662  Am fiert încă 5 minute sosul, până când creveți și-au schimbat culoarea, și au devenit opaci. Nu fierbeți creveți mai mult, devin cauciucați și tari, cu o textură neplăcută.

  • 3)

    Nu am servit porții individuale, pentru a oferi fiecărui participant la cină ocazia să își proporționeze singur cantitatea de curry și orez, pentru că este picant (cât vrem noi de picant ajustăm din cantitatea de pastă de curry folosită în sos). Am adăugat câteva condimente nostime – rondele de ceapă verde, arahide în crustă de wasabi și felii de lime, pentru că orice mâncare e mult mai savuroasă cu lime sau lămâie stoarse, pentru finish.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare