Surf & Turf pe grătar – steak de vită maturat, frigărui de creveți și garnituri ușoare
Preparare:
Gatire:
Portii:

- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
Ingrediente pentru Surf & Turf
- 1 steak de vită maturată, O felie pentru fiecare persoană
- Creveți cruzi, 3 bucăți pentru fiecare porție
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Ierburi aromatice proaspete
- Sare grunjoasă
- Piper proaspăt
- Ierburi uscate
- Lămâie
- 3 Nectarine
- 2 Știuleți de porumb
- 1 Fenicul
- Ardei iuți

Modul de preparare pentru surf & turf
- 1)
- 2)
Surf & Turf – steakul și frigăruile
Am lăsat carnea să ajungă la temperatura ambientală, și am condimentat simplu, cu sare, piper și câteva picături de ulei de măsline. Am încins grătarul, și am fript carnea pe ambele părți, până când temperatura în mijlocul fripturii a ajuns la 60 de grade. Am odihnit bine carnea, acoperită cu folie de aluminiu.
- 3)
Am curățat creveții, și i-am așezat pe frigărui individuale, câte trei, nedecorticați. I-am marinat în ulei de măsline și usturoi pisat și ierburi aromatice cam 10 minute, și i-am prăjit pe grătar câteva minute, doar până au devenit opaci, și au primit o culoare minunată de coral.
- 4)
Garniturile
Am tăiat nectarinele în jumătate, le-am scos sâmburii și le-am pus direct pe grătar 3 minute; le-am întors o singură dată, și le-am mai lăsat cam același timp; odată coapte, și cu linii delicioase de grătar, le-am acoperit cu folie de aluminiu și le-am lăsat să se odihnească; s-au mai înmuiat puțin și au devenit suculente.
Am taiat felii feniculul, și l-am prăjit pe gratar, până când s-a înmuiat și avea și el urme de ușoară caramelizare.
- 5)Am pregătit un sos din ulei de măsline, sucul și coaja răzuită mărunt a unei limete, sare, piper, chilli mărunțit, ardei iuți felii. Am fiert știuleții și i-am pus câteva minute pe grătar, expunând toate părțile rapid, fără a-i deshidrata complet; am urmărit o textură de porumb copt la grătar în exterior, cu moliciunea variantei fierte doar, în interior. Le-am turnat sosul de cilli și lime peste, și frunze proaspete de coriandru.
- 6)Din ierburi aromate, ulei de măsline, lămâie și condimente am pregătit un salsa verde, vibrant și proaspăt. Eu am găsit leurdă, mentă, anason, chives, oregano, pătrunjel, rozmarin).
- 7)
Cum am servit Surf & Turf?
Am servit pe un platou de lemn surf & turf-ul meu la grătar; creveții au rămas pe frigărui, friptura a fost tăiată felii și condimentată cu sare grunjoasă, piper proaspăt râșnit și salsa verde, și garniturile la îndemâna tuturor.