
Bucataria intaliana e una dintre cele mai iubite din lume, și e atât de simplu sa ne bucurăm de paste delicioase acasă 🙂 in plus, orice fel de paste durează doar câteva minute sa fie gata de savurat. Spaghetti carbonara nu fac excepție, nici de la simplitatea in gătire, nici de la savoare.
- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
Vezi layout printare
- Preparare: 2 minute
- Gatire: 8 minute
Ingrediente
- 2 Oua întregi
- 2 Galbenusuri
- 200 g Guanciale
- 100 g Pecorino
- Piper proaspat rasnit
- 200g Spaghetti
Pregatire
- 1)
Punem apa cu sare la fiert (1 litru pentru fiecare 100 g paste). Când apa clocoteste, fierbem pastele al dente (8 minute, sau cât e timpul indicat pe ambalaj).
- 2)
Prajim guanciale taiat cubulete, pana când avem cubulețe crocante, și îl scurgem pe un șervet. Amestecam ouăle întregi, gălbenușurile, 3 sferturi din brânza pecorino rasa și piperul proaspăt râșnit.
- 3)
Punem peste spaghetti guanciale si sosul, care va fi gătit de caldura pastelor, și presarăm pecorino pe care l-am păstrat și piper.