Spaghetti carbonara

Cristina Frangopol

Preparare: 2 minute

Gatire: 8 minute

Portii:

Bucataria intaliana e una dintre cele mai iubite din lume, și e atât de simplu sa ne bucurăm de paste delicioase acasă 🙂 in plus, orice fel de paste durează doar câteva minute sa fie gata de savurat. Spaghetti carbonara nu fac excepție, nici de la simplitatea in gătire, nici de la savoare.

 

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 2 minute
  • Gatire: 8 minute

Ingrediente

  • 2 Oua întregi
  • 2 Galbenusuri
  • 200 g Guanciale
  • 100 g Pecorino
  • Piper proaspat rasnit
  • 200g Spaghetti

Pregatire

  • 1)

    Punem apa cu sare la fiert (1 litru pentru fiecare 100 g paste). Când apa clocoteste, fierbem pastele al dente (8 minute, sau cât e timpul indicat pe ambalaj).

  • 2)

    Prajim guanciale taiat cubulete, pana când avem cubulețe crocante, și îl scurgem pe un șervet. Amestecam ouăle  întregi, gălbenușurile, 3 sferturi din brânza pecorino rasa și piperul proaspăt râșnit.

  • 3)

    Punem peste spaghetti guanciale si sosul, care va fi gătit de caldura pastelor, și presarăm pecorino pe care l-am păstrat și piper.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare