Prepararea clasica folosește aceeași tigaie in care am caramelizat perele și pentru coptul tartei, însă un vas rotund, ceramic, se potrivește la fel de bine.
Aranjam frumos perele, pentru a acoperi toată suprafața vasului, in forma de țigle pe un acoperiș, și adăugăm tot caramelul pe care îl avem. Decupam din foaia de aluat un cerc putin mai mare decât vasul nostru, și îl așezăm cu grija deasupra perelor, încercând sa introducem marginile foii de aluat între marginea vasului și pere, ca pe o plapumica.
Punem la copt in cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pana când aluatul este copt și crocant, cam o ora. Perele vor fi perfect gătite între timp. Ca sa scoatem tarta, acoperim vasul in care s-a copt cu un platou mai mare decât vasul, și răsturnăm brusc tarta, pentru ca aluatul sa fie pe farfurie, și perele deasupra; atenție, sa nu va ardeți cu caramel lichid. Este cea mai buna calda, cu o înghețată de vanilie, sau de caramel sarat.