Spaghetti cu sos de lămâie și brânză de capră

Cristina Frangopol

Preparare:

Gatire:

Portii:

Coasta Amalfitană e celebră, pe lângă frumusețea ei inegalabilă, și pentru lămâile speciale, mari, aromate, pe care italienii le folosesc mândri într-o mulțime de preparate dulci sau sărate. M-au inspirat și pe mine să le folosesc într-un fel simplu și aromat – pasta al limone e deja o rețetă celebră. Am oferit însă pastelor cremozitate și o notă particulară printr-o delicată brânză proaspătă de capră și note de cimbru. Perfecte în orice seară, vor deveni repede printre variantele de cină preferate de toți din casă.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide

Ingrediente pentru spaghetti cu sos de lămâie și brânză de capră

  • 200 g spaghetti
  • 200 g brânză proaspătă de capră
  • 200 g parmigiano
  • 50 g unt
  • Cimbru și busuioc proaspete
  • Lâmâie
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt râșnit

Modul de preparar al spaghetelor

  • 1)

  • 2)

    Pastele

    Am fiert spaghetti, pe care le-am pus în apă când deja clocotea, într-o oală cât mai mare. Apa trebuie să fie sărată, ca apa de mare, pentru ca pastele să fie condimentate, așa că am folosit o lingură de sare. Am fiert spaghetti cu un minut mai puțin decât recomandarea de pe ambalaj, pentru ca urmau să fiarbă un minut și împreună cu sosul. Și le vrem al dente întotdeauna, asta nu este negociabil.

  • 3)

    Sosul de brânză și lămâie

    Am topit untul într-o tigaie încăpătoare, împreună cu brânza moale de capră, puțin ulei de măsline și cimbru proaspăt. Nu a durat decât câteva minute și sosul a devenit mătăsos și omogen. Am condimentat cu sare și piper proaspăt râșnit, sucul și coaja rasă a unei lămâi. Sosul a mai primit cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pentru că amidonul pe care îl conține adaugă puțină consistență sosului.

    Am fiert pentru ultimul minut spaghetti în sos, și am topit împreună cu ele și o mână bună de parmezan, pe care l-am răzuit direct în tigaie.

    Pentru o tușă de final și prospețime –  parmezan, coajă de lămâie și piper.

    Delicatețea brânzei de capră și parfumul lâmăii au transformat aceste paste într-o cină aromată, cremoasă și încântătoare, care aduce soare și un chef de plimbare printr-o livadă de lămâi coapte, oricărei zile mai reci. Și totul în zece minute, cine ar fi crezut?

    Cu drag, Cristina!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare