Catifelată și atât de mooov, o supa crema de sfeclă cu crutoane aromate nu poate decât sa schimbe Blue Monday într-o zi veselă tare – asta dacă e Blue Monday; dacă nu, orice seara de iarna va fi mai optimista cu supa asta foarte colorata.

Preparare: 10 minute
Gatire: 15 minute
Portii: 2 Portii
Catifelată și atât de mooov, o supa crema de sfeclă cu crutoane aromate nu poate decât sa schimbe Blue Monday într-o zi veselă tare – asta dacă e Blue Monday; dacă nu, orice seara de iarna va fi mai optimista cu supa asta foarte colorata.

Supa de sfecla
Crutoane aromate
Legumele astea colorate, care mă binedispun de când încep sa le pregătesc, le-am tăiat în bucăți potrivite.

Oricand am ceva de gătit foarte repede, un aparat care fierbe la presiune ridicată e un ajutor foarte bun – timpul de fierbere se micșorează considerabil; pentru legume, 10 minute sunt suficiente pentru ca ele sa devină moi și potrivite pentru a fi pasate, la supa crema sau piure. Zis și făcut – l-am pus de Telal cook4me la treaba: am rumenit câteva minute legumele și uleiul de măsline, am adăugat supa, și am gătit totul la presiune înaltă, 10 minute. Am pasat supa cu un blender vertical, și a devenit mov și catifelată.

Pentru crutoane, am tăiat cubulețe pâinea, și le-am rumenit împreuna cu bacon cubulețe, o lingura de ulei de măsline și chilli, pana au devenit crocante și aurii; nu e nevoie de sare, baconul conține deja suficientă.

Am servit supa în boluri, cu pecorino răzuit și crutoane aromate – un răsfăț de iarna, catifelat, aproape instant.