Un savuros ragu de ciuperci
Ciupercile ne oferă o varietate minunată, pentru că în fiecare lună se pot culege alte soiuri, pe lângă ce se cultivă tot timpul anului. Combinând mai multe varietăți într-un dish, complexitatea gusturilor va fi încântătoare. În ragu-ul meu am folosit portobello, hribi și bureți de fag, pentru o cină ușoară și savuroasă.
- Timp prepapare
- Descriere
- Imagine
- Ingrediente
- Metoda
- Notite
- Nutritie
Vezi layout printare
Ingrediente
- 200 g portobello
- 200 g hribi
- 200 g bureți de fag
- O ceapă roșie
- 50 g brânză moale cu mucegai albastru
- 250 ml suc de roșii cherry
- Cimbru proaspăt
- 3 morcovi
Preparare
- 1)
Am călit ceapa roșie, împreună cu morcov răzuit, în puțin ulei de măsline, la foc potrivit. Când ceapa s-a înmuiat, după câteva minute, am adăugat ciupercile tăiate și cimbru proaspăt, și le-am lăsat pe foc zece minute. Am adăugat sucul de roșii, și am condimentat. Am lăsat totul la gătit lent, pe plită, un sfert de oră.
O mămăligă moale, fiartă în lapte, a fost o bază minunată pentru ragu-ul de ciuperci, peste care am presărat brânza moale cu mucegai albastru, care s-a topit ușor de la căldura ragu-ului.