Un savuros ragu de ciuperci

Cristina Frangopol

Preparare:

Gatire:

Portii: 2 Porții

Ciupercile ne oferă o varietate minunată, pentru că în fiecare lună se pot culege alte soiuri, pe lângă ce se cultivă tot timpul anului.  Combinând mai multe varietăți într-un dish, complexitatea gusturilor va fi încântătoare. În ragu-ul meu am folosit portobello, hribi și bureți de fag, pentru o cină ușoară și savuroasă.

 

 

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Portii: 2 Porții

Ingrediente

  • 200 g portobello
  • 200 g hribi
  • 200 g bureți de fag
  • O ceapă roșie
  • 50 g brânză moale cu mucegai albastru
  • 250 ml suc de roșii cherry
  • Cimbru proaspăt
  • 3 morcovi

Preparare

  • 1)

    Am călit ceapa roșie, împreună cu morcov răzuit, în puțin ulei de măsline, la foc potrivit. Când ceapa s-a înmuiat, după câteva minute, am adăugat ciupercile tăiate și cimbru proaspăt, și le-am lăsat pe foc zece minute. Am adăugat sucul de roșii, și am condimentat. Am lăsat totul la gătit lent, pe plită, un sfert de oră.

    O mămăligă moale, fiartă în lapte, a fost o bază minunată pentru ragu-ul de ciuperci, peste care am presărat brânza moale cu mucegai albastru, care s-a topit ușor de la căldura ragu-ului.

     

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reteta precedenta