Asian

 • Weekendurile sunt cele mai frumoase zile pentru a ne răsfăța, odihni, și a petrece timpul cu cei maid dragi. Pentru mine înseamnă neapărat și mâncare apetisantă, indiferent dacă masa e la restaurant, la picnic sau acasă. Iar dacă pentru fiecare dintre noi, mâncarea de confort se definește într-un mod diferit și subiectiv, în cazul meu, un răsfăț culinar de weekend va include cel mai probabil ceva necomplicat, de mâncat cu mâna, crocant, savuros, de scufundat într-un sos foarte aromat. Meniul trebuie să fie complex și să aibă multe contraste – fierbinte, rece, crocant, picant, acrișor. Rețeta mea de azi se…

  Citeste mai mult
 • VEGAN THAI PEANUT BUTTER NOODLES este mâncarea de confort iubită de toată lumea, care colorează orice seară din timpul săptămânii. Și e gata în 10 minute. Tăițeii vă promit arome de cocos și unt de arahide, cremozitate și crocant, picant – dulce – sărat și acrișor, ca toată mâncarea tailandeză.

  Citeste mai mult
 • Thai green curry este un dish atât de vibrant, aromat, picant, cremos, și ușor, încât a devenit noua mea dependență, de care nu fac nici cel mai mic efort să scap. Dacă nu l-ați încercat trebuie neapărat, iar dacă nu l-ați gătit, să știți că e mai ușor decât pare. Mai ales că acum ingredientele și condimentele exotice sunt mult mai accesibile și în magazinele noastre.  Rețeta nu durează mai mult de 15 minute, timp destul ca orezul să fiarbă, până am pregătit sosul de curry.

  Citeste mai mult
 • O mâncare de confort face orice seară cu prietenii o încântare; un curry este însă nu doar asta: e o cultură în sine, un ansamblu de curry, orez și câteva mici garnituri care completează minunat sosul, și aduc prospețime, sau un efect răcoritor, după iuțeala care ne gâdilă buzele și limba. Cel mai bun mod de a servi un curry este in mijlocul mesei, cu toate garniturile alături, pentru ca fiecare să își poată servi in farfurie proporțiile preferate din fiecare; și să mai ia o porție – asta se va întâmpla de fiecare dată!

  Citeste mai mult
 • De cele mai multe ori, și cred ca ni se întâmplă tuturor, îmi râmâne o cantitate rezonabilă de carne de la orice friptură pe care o pregătesc la o masă. De care, dacă e fiu sinceră, nimeni nu prea mai are chef a doua zi, în aceeași formă. Dar folosind-o într-un preparat nou, poate primi o nouă formă delicioasă, pentru o altă masa la fel de spectaculoasă – de asta caut întodeuna rețete și variante care să îmi ofere ocazia să nu risipesc alimente, dealtfel foarte bune, doar pentru că același fel de mâncare nu e la fel de atractiv…

  Citeste mai mult