French

  • Biblioteca mea de gastronomie e unul dintre cele mai dragi colțuri din casă – iubesc cărțile în sine, le citesc sau răsfoiesc des (pe unele pe post de literature, cum sunt jurnalele lui , sau fabuloasele cărți ale unor titani mondiali, cum sunt Heston Blumental, Massimo Bottura, cărți care mă uimesc la fiecare pagină, chiar dacă deja le știu atât de bine. Suvenirul meu de vacanță e de mulți ani deja o carte care prezintă cultura gastronomică a țării, regiunii sau orașului vizitat. Dar sunt și cărți care pe lângă inspirație și cultură, mă învață să mă perfecționez. Una dintre…

    Citeste mai mult
  • Unul dintre momentele mele favorite, atunci când am prieteni în vizită, e cel în care ei ajung, si ne revedem, indiferent după cât timp. Reîntâlnirea e întotdeauna foarte specială, și se sărbătorește invariabil cu un spumant de bun venit, pus la rece din timp. Sigur, lângă spumant e foarte plăcut să avem o mică degustare, pentru a deschide apetitul. Brânzeturile sunt de multe ori prima opțiune. Pentru că suntem însă în cea mai festivă lună din tot anul, putem să abordăm o gustare mai specială, potrivită lângă șampania de întâmpinare. Delicate, ușoare ca un norișor, cu un interior prețios între…

    Citeste mai mult
  • Sărbătorile mele preferate au fost întotdeauna Floriile și Paștele, pentru ca e deja primăvară, ne bucurăm de soare, vânt ușor, miresme de pomi înfloriți, și sărbătorim afară, în grădină – totul legat de aceste sărbători înseamnă viață și bucurie. Un prânz  minunat de sărbătoare se încheie, în familia mea, cu un tort lejer și diafan, de multe ori cu fructe. Anul acesta vă propun să încercăm împreună să îi lăsăm muți de uimire și admirație pe toți de la masă, și să le oferim un tort ca un vis, pastel și proaspăt – un tort din macarons, cu zmeură proaspătă…

    Citeste mai mult
  • Ce ar fi o cină special fără un desert spectaculos? E finalul pe care eu îl aștept emoționată pe tot parcursul mesei (la restaurant, mă uit pe furiș la lista de deserturi chiar înainte să aleg felul principal). Tortul pe care l-am pregătit acum e un desert extraordinar pentru a încheia o cină, oricât de elegantă sau lejeră ați ales-o – e delicious, intens, cu aroma de espresso și blaturi delicate – un tort de ecler cu cremă de cafea. Pentru că nimeni niciodată nu ar putea să refuze un ecler, iar ecleruri nu sunt niciodată prea multe; iar gustul…

    Citeste mai mult
  • Mâncarea simplă, rustică, și absolut delicioasă mă duce cu gândul la modul în care gătea bunica mea, și care până acum nu a fost egalat de nimeni – caut puritatea și gustul ingredientelor din grădină, de primăvara devreme și până toamna târziu. Pentru o escapadă culinară in sudul provensal al Franței, și o abundență de legume din piață, am gătit o rețetă clasică de Ratatouille, în care sosul de roșii a scufundat legumele într-o baie de arome și plante aromatice.  Există atât de multe rețete și variante de ratatouille, care se poate găti și pe plită, și servi rece, la…

    Citeste mai mult
  •   Una dintre cele mai mari bucurii legate de gătit, pentru mine, este să am familia sau prietenii la masă și să petrecem zile frumoase, să ne delectăm cu preparate delicioase, și un vin bun. Nu există sărbători fără cei mai dragi musafiri în casă, cu masa pusă frumos, și construit amintiri de familie. Pentru o masă de sărbătoare, elegantă, aleg în primul rând o carne foarte bună, și construiesc un meniu în jurul ei. Dar pentru ca să mă bucur de cât mai mult timp petrecut cu musafirii mei, și timpul de gătire e important – cu cât mai…

    Citeste mai mult
1 2