Fuži cu ragu de ciuperci de pădure

Cristina Frangopol

Preparare: 20 minute

Gatire: 10 minute

Portii: 2 Portii

Fuži sunt un model de paste tipic Croației și Sloveniei și revendicat de ambele tari cu influente italiene. Mai ales în peninsula Istria, pastele sunt o adevarata arta, și o mândrie a gastronomiei zonei. În mod tradițional, un sos ușor și cremos, cu carne de vițel este servit cu aceste fuži, dar eu l-am înlocuit cu o varianta mai ușoară, dar la fel de aromata, cu arome intense și potrivite pentru iarna  – ciuperci de pădure.

Vezi layout printare
Printeaza reteta
Inchide
  • Preparare: 20 minute
  • Gatire: 10 minute
  • Portii: 2 Portii

Ingrediente

  • 200 g paste fuži
  • 200 g champignon brune
  • 200 g ghebe
  • 200 g galbiori
  • 200 g hribi
  • 100 g bacon
  • 1 ceapa roșie
  • Condimente
  • Ierburi mediteraneene
  • 50 g brânză cu trufe

Preparare

  • 1)

    Cook4me de la Tefal e un ajutor prețios și modern la gătit cam orice, dar mai ales când e ceva de pregătit foarte repede, sau la presiune înaltă. E frumos, deștept și prietenos, are și o aplicație pe telefon, pe langa 100 de rețete integrate, pentru care ne afișează chiar el, pe ecran, ingredientele și pașii de preparare. Pentru ce nu are integrat, modul manual de selectarea a tipului de gătire se poate adapta cu succes la orice am vrea sa gătim.

    Eu l-am folosit pentru ragu: am rumenit ceapa și cubulețe bacon, am adăugat ciupercile tăiate, dar nu foarte mărunt, condimentele și apa, și am fiert la presiune înaltă 5 minute.

  • 2)

    Am fiert 10 minute pastele, în apa cu sare, și am păstrat o căniță de apa, pentru a potrivi consistenta sosului. Am scurs pastele și le-am adăugat ragu-ul de ciuperci, și foarte putina apa de la fiert.

    Am servit cu brânză maturată, cu trufe, păstrată de la ultimele cumpărături din Croația, rasa decadent peste fuži fierbinți.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reteta precedenta Reteta urmatoare