Side

  • Biblioteca mea de gastronomie e unul dintre cele mai dragi colțuri din casă – iubesc cărțile în sine, le citesc sau răsfoiesc des (pe unele pe post de literature, cum sunt jurnalele lui , sau fabuloasele cărți ale unor titani mondiali, cum sunt Heston Blumental, Massimo Bottura, cărți care mă uimesc la fiecare pagină, chiar dacă deja le știu atât de bine. Suvenirul meu de vacanță e de mulți ani deja o carte care prezintă cultura gastronomică a țării, regiunii sau orașului vizitat. Dar sunt și cărți care pe lângă inspirație și cultură, mă învață să mă perfecționez. Una dintre…

    Citeste mai mult
  • Unul dintre momentele mele favorite, atunci când am prieteni în vizită, e cel în care ei ajung, si ne revedem, indiferent după cât timp. Reîntâlnirea e întotdeauna foarte specială, și se sărbătorește invariabil cu un spumant de bun venit, pus la rece din timp. Sigur, lângă spumant e foarte plăcut să avem o mică degustare, pentru a deschide apetitul. Brânzeturile sunt de multe ori prima opțiune. Pentru că suntem însă în cea mai festivă lună din tot anul, putem să abordăm o gustare mai specială, potrivită lângă șampania de întâmpinare. Delicate, ușoare ca un norișor, cu un interior prețios între…

    Citeste mai mult
  • Gata! Primăvara e aici, în sfârșit! Și suntem răsfățați și cu vreme frumoasă, și cu ingrediente proaspete în piețe. Fructele, legumele și frunzele nu au egal în savoare, așa că eu le folosesc cât mai aproape de starea lor naturală, oricât de des pot, și mă bucur de prospețimea lor în fiecare zi.Cea mai apreciata mâncare de când arată e mai cald e, desigur, o salată, pentru că are posibilități infinite, și poate fi deopotrivă un prânz lejer sau o cină delicioasă, specială – depinde doar de ingredientele pe care le alegem. Salatele mele ascund mereu și fructe, și întotdeauna plante…

    Citeste mai mult
  • Probabil ca nimic nu se poate compara cu o mâncare gătită pe jar, afară, și cu aroma nobilă de fum pe care gătitul pe foc o oferă preparatelor, de la carne la legume, brânzeturi și chiar deserturi deosebite. Pentru că sezonul vinetelor e în toi, și noblețea lor mă face să le aleg în orice preparat, cât pot de des, astăzi voi folosi magia focului pentru a transforma această legumă fantastică într-o mâncare de confort absolut delicioasă, perfectă pentru orice masa din zi, și potrivită pentru servit atât caldă cât și rece – vinete coapte pe jar, cu brânză maturată și…

    Citeste mai mult
  • Nicio culoare nu e atât de așteptată după iarnă, ca verdele – îl caut în piață, în primele flori de primăvară, și mă energizează, mă scoate din casă, mă inspiră pentru preparate proaspete și delicioase. Leurda e printre primele verdețuri pe care le găsim, culeasă din pădure, și adusă în piață, aromată și revigorantă, cu aroma ei delicată de usturoi. O aștept cu mare drag, și o gătesc des câteva săptămâni, cât timp o găsesc, și nu ratez niciodată să aromatizez un unt cu ea. Astăzi o voi folosi într-un pesto delicios, cu fistic și alune de pădure, care va…

    Citeste mai mult
  • Coasta Amalfitană e celebră, pe lângă frumusețea ei inegalabilă, și pentru lămâile speciale, mari, aromate, pe care italienii le folosesc mândri într-o mulțime de preparate dulci sau sărate. M-au inspirat și pe mine să le folosesc într-un fel simplu și aromat – pasta al limone e deja o rețetă celebră. Am oferit însă pastelor cremozitate și o notă particulară printr-o delicată brânză proaspătă de capră și note de cimbru. Perfecte în orice seară, vor deveni repede printre variantele de cină preferate de toți din casă.

    Citeste mai mult
1 2 3