Starter

  • Din când în când, nostalgia gusturilor simple, de la țară, din copilărie, îmi amintește de mâncarea bunicii, și mă trezesc visând la o mămăligă bună, brânză veche din butoi, o sticlă de bullion răcoritor sterpelită din cămară. Le-am adunat pe toate într-o gustare tradițională, dar ușor actualizată, numai bună de împărțit cu prietenii mei, și ronțăit la povești, lângă o bere rece, în seri de vară. Am pregătit niște minunate batoane crocante și de mămăligă, cu telemea maturată și tarhon, de scufundat într-un sos de bullion cu ardei iute. Au fost cele mai bune chips, aurii și pline de brânză…

    Citeste mai mult
  • Mâncarea simplă, rustică, și absolut delicioasă mă duce cu gândul la modul în care gătea bunica mea, și care până acum nu a fost egalat de nimeni – caut puritatea și gustul ingredientelor din grădină, de primăvara devreme și până toamna târziu. Pentru o escapadă culinară in sudul provensal al Franței, și o abundență de legume din piață, am gătit o rețetă clasică de Ratatouille, în care sosul de roșii a scufundat legumele într-o baie de arome și plante aromatice.  Există atât de multe rețete și variante de ratatouille, care se poate găti și pe plită, și servi rece, la…

    Citeste mai mult
  • Vacanțele mele sunt bazate foarte mult pe gastronomie – călătoresc să văd locuri frumoase, și să descopăr arome noi, și cultura gastronomică zonelor pe care le vizitez. Nu întâmplător, țările mediteraneene au un loc foarte sus în lista preferințelor, pentru că pe lângă un timp minunat la mare, au o bogăție de produse fantastice, pe care le gătesc rapid, simplu, și foarte sănătos – cred ca e bucătăria mea favorită, de când am descoperit-o. Fructele de mare sunt un capitol special în cartea de bucate a acestor țări, atât de norocoase să își împartă malurile Mediteranei, iar midiile, de acum…

    Citeste mai mult
  • Cât iubesc sa merg în piață… energia, verdele și prospețimea, frumusețea pură și simplă a produselor de pe fiecare masă mă inspiră în fiecare dimineață petrecută acolo; îmi place să știu de unde sunt micii producători, ce cultivă, și în ce anotimp, îi cunosc deja pe cei din piața mea preferată. Mă întorc acasă cu legume proaspete, verdețuri abia culese, si cele mai bune fructe, și abia aștept să pregătesc ceva delicios din ce am găsit de sezon în ziua aia. Nu ne-am dezmorțit după iarnă, dar tarabele sunt pline de verdețuri de primăvară, cu temperaturile astea blânde; ce motiv mai bun…

    Citeste mai mult
  • O mâncare de confort face orice seară cu prietenii o încântare; un curry este însă nu doar asta: e o cultură în sine, un ansamblu de curry, orez și câteva mici garnituri care completează minunat sosul, și aduc prospețime, sau un efect răcoritor, după iuțeala care ne gâdilă buzele și limba. Cel mai bun mod de a servi un curry este in mijlocul mesei, cu toate garniturile alături, pentru ca fiecare să își poată servi in farfurie proporțiile preferate din fiecare; și să mai ia o porție – asta se va întâmpla de fiecare dată!

    Citeste mai mult
  • Pe prietenii mei nu îi adună nimic mai repede la masă decât un chilli con carne, picant și foarte aromat. Pentru că un chilli nu e doar o mâncare, ci are o component interactivă atât de interesantă, încât asamblarea unui chilli personal în farfurie, în timp ce stai la povești, transformă o seară într-un adevărat eveniment. Alăturarea de orice picant cu iaurt, care răcorește și stinge puțin iuțeala, e una atent explorată în toate culturile cu preparate picante; dacă adăugăm și cremozitatea dată de cheddar și avocado, prospețimea coriandrului și a sucului de lime, și finalizăm dish-ul cu tortilla proaspete…

    Citeste mai mult
1 2 3 4 5 7