Cine ar refuza niște gogoși proaspete, moi și pufoase? Nimeni, asta e clar. Toți prietenii mei se entuziasmează când avem gogoși în program, așa că destul de des experimentez tot felul de variante. Când nu are nimeni chef de cremă, ciocolată, gem și alte arome dulci, gogoși sărate e o…
-
Citeste mai mult
La bunica mea acasă, în orice zi și la orice oră mergeai, se găsea vreun fel de plăcintă proaspăt scoasă din cuptor. Cred că făcea plăcintă sau ceva dulce, perfect pentru o gustare, în fiecare zi. Dar cine să se plângă de filozofia asta? Puternicele influențe austro ungare au lăsat…
-
Citeste mai mult
Au trecut sărbătorile, dar pentru mine momentul cel mai bun să gatesc și să mă delectez cu ceva delicios e întotdeauna! Și pentru că întotdeauna îmi rămâne panettone sau cozonac după Crăciun sau Paște, abia aștept să îi dau o nouă viață într-o adaptare modernă, și să îl transform în…
-
Citeste mai mult
Unul dintre cele mai frumoase ritualuri gastronomice ale Marii Britanii, cu un aer de regalitate, si incontestabilă eleganță este servirea ceaiului de după-amiază, o experiență minunată, pentru care, cam două ore, timpul curge lin, și ne transpune parcă într-o altă epocă.Deși un obicei inițiat în societatea înaltă a secolului…
-
Citeste mai mult
Gata! Primăvara e aici, în sfârșit! Și suntem răsfățați și cu vreme frumoasă, și cu ingrediente proaspete în piețe. Fructele, legumele și frunzele nu au egal în savoare, așa că eu le folosesc cât mai aproape de starea lor naturală, oricât de des pot, și mă bucur de prospețimea lor…
-
Citeste mai mult
Considerată inițial prea familiară și insuficient de pretențioasă pentru a fi servită în restaurante, sangria a devenit, tocmai prin simplitatea ei, o băutură atât de iubită de spanioli și portughezi (care au inventat-o), și de restul lumii deopotrivă, după popularizarea ei. Are un aer de vară și de vacanță, ne…