Mediteranean

  • Probabil ca nimic nu se poate compara cu o mâncare gătită pe jar, afară, și cu aroma nobilă de fum pe care gătitul pe foc o oferă preparatelor, de la carne la legume, brânzeturi și chiar deserturi deosebite. Pentru că sezonul vinetelor e în toi, și noblețea lor mă face să le aleg în orice preparat, cât pot de des, astăzi voi folosi magia focului pentru a transforma această legumă fantastică într-o mâncare de confort absolut delicioasă, perfectă pentru orice masa din zi, și potrivită pentru servit atât caldă cât și rece – vinete coapte pe jar, cu brânză maturată și…

    Citeste mai mult
  • Toată lumea înapoi la treabă, școală și alte activități, așa că timpul devine limitat între toate lucrurile de făcut, și ritmul alert în care se desfășoară zilele noastre. Dar asta nu înseamnă că mesele noastre nu merită atenție, pentru a fi cu adevărat momente de respiro, în care mâncarea e delicioasă și sănătoasă. Și scuza că nu avem timp să gătim nu mai funcționează de multă vreme, pentru că modul modern și adaptat timpului nostru abundă în rețete care se pot pregăti imediat, cu efort minim, și rezultate spectaculoase. Cam ca și rețeta mea de file de somon, într-o crustă…

    Citeste mai mult
  • Citeste mai mult
  • Citeste mai mult
  • Mâncarea simplă, rustică, și absolut delicioasă mă duce cu gândul la modul în care gătea bunica mea, și care până acum nu a fost egalat de nimeni – caut puritatea și gustul ingredientelor din grădină, de primăvara devreme și până toamna târziu. Pentru o escapadă culinară in sudul provensal al Franței, și o abundență de legume din piață, am gătit o rețetă clasică de Ratatouille, în care sosul de roșii a scufundat legumele într-o baie de arome și plante aromatice.  Există atât de multe rețete și variante de ratatouille, care se poate găti și pe plită, și servi rece, la…

    Citeste mai mult
  • Vacanțele mele sunt bazate foarte mult pe gastronomie – călătoresc să văd locuri frumoase, și să descopăr arome noi, și cultura gastronomică zonelor pe care le vizitez. Nu întâmplător, țările mediteraneene au un loc foarte sus în lista preferințelor, pentru că pe lângă un timp minunat la mare, au o bogăție de produse fantastice, pe care le gătesc rapid, simplu, și foarte sănătos – cred ca e bucătăria mea favorită, de când am descoperit-o. Fructele de mare sunt un capitol special în cartea de bucate a acestor țări, atât de norocoase să își împartă malurile Mediteranei, iar midiile, de acum…

    Citeste mai mult
1 2