Probabil ca nimic nu se poate compara cu o mâncare gătită pe jar, afară, și cu aroma nobilă de fum pe care gătitul pe foc o oferă preparatelor, de la carne la legume, brânzeturi și chiar deserturi deosebite. Pentru că sezonul vinetelor e în toi, și noblețea lor mă face să…
-
Citeste mai mult
Toată lumea înapoi la treabă, școală și alte activități, așa că timpul devine limitat între toate lucrurile de făcut, și ritmul alert în care se desfășoară zilele noastre. Dar asta nu înseamnă că mesele noastre nu merită atenție, pentru a fi cu adevărat momente de respiro, în care mâncarea e…
-
Citeste mai mult
Nicio culoare nu e atât de așteptată după iarnă, ca verdele – îl caut în piață, în primele flori de primăvară, și mă energizează, mă scoate din casă, mă inspiră pentru preparate proaspete și delicioase. Leurda e printre primele verdețuri pe care le găsim, culeasă din pădure, și adusă în…
-
Citeste mai mult
Coasta Amalfitană e celebră, pe lângă frumusețea ei inegalabilă, și pentru lămâile speciale, mari, aromate, pe care italienii le folosesc mândri într-o mulțime de preparate dulci sau sărate. M-au inspirat și pe mine să le folosesc într-un fel simplu și aromat – pasta al limone e deja o rețetă celebră.…
-
Citeste mai mult
În copilărie, prânzul de duminică, împreună cu toată familia, era foarte important și prezent în viața tuturor. În Banat el era, și în comunități micuțe este și astăzi, o adevărată instituție. O sărbătoare a familiei, care aduna în jurul mesei câte generații locuiau în casă, în general trei. Invariabil, ziua…
-
Citeste mai mult
Știți mâncărurile alea care efectiv nu se pot găti într-o cantitate doar atât de mică pentru o singură masă? Și de care a doua zi ne bucurăm atât de mult, că încă mai este ceva bun de gustare. Unele preparate stau foarte bine peste noapte, unele au chiar gustul potențat,…